Caută
Close this search box.

Numărul familiilor sărace din România se va dubla în 2018

„Legea sărăciei”, promulgată pe 28 octombrie 2017 de preşedintele Iohannis, spune că numărul familiilor sărace din România, adică cele care primesc ajutor social, se va dubla anul viitor! De la 400.000, numărul familiilor sărace din România va ajunge la 800.000, în 2018!

Legea privind Venitul Minim de Incluziune (VMI) va unifica venitul minim garantat, alocația pentru susținerea familiei și ajutorul pentru încălzire a fost promulgată de preşedintele Iohannnis şi va intra în vigoare din 1 aprilie 2018. Teoretic, această lege vrea să simplifice modul de urmărire şi de ameliorare a sărăciei din ţara noastră. Mecanismul principal constă în micşorarea impozitului pe veniturile săracilor, cu 50%. Practic însă, există o problemă…

Se diminuează sărăcia, dar creşte numărul familiilor sărace din România

”VMI va acoperi un număr mai mare de persoane afectate de sărăcie comparativ cu programele pe care le înlocuiește, estimându-se că numărul familiilor sărace acoperite de VMI va crește de la circa 400 de mii la 800 de mii”, explică Ministerul Muncii despre această lege.  Asta însemană că în 2018 numărul familiilor sărace din ţara noastră va fi, oficial, dublu. Ca atare, acestă lege care vrea să diminueze sărăcia galopantă, recunoaște că numărul persoanelor asistate social crește îngrijorător de mult. Exemplu concret: numărul pensionarilor cu venit minim, respectiv pensia minimă socială de 520 de lei, este acum de 810.789, cu 241.000 mai mulți (36,7%) decât anul trecut în aceeași perioadă.

Şi contextual internaţional este sumbru

Datele sărăciei nu sunt triste doar pentru România! Iată ce rezervă viitorul, pe plan mondial, conform volumului ”Are capitalismul viitor?”: ”Criza capitalistă este aşteaptată în jur de 2030 – 2050”, iar omenirea trebuie să se aştepte la „50% şomaj în 2040 şi 70% nu cu mult după aceea, ceea ce reprezintă criza terminală a capitalismului”.

Mai departe: ”cei săraci ar putea primi suficient ajutor de şomaj şi ajutor caritabil pentru a evita o revoltă, sau ar putea fi reprimaţi”. Cât de reprimați? Autorii preconizează că ar putea dispărea violent 10% din populația omenirii, adică ceva înspre 700 de milioane de persoane!

Cartea, scrisă de cinci dintre cei mai buni sociologim și politologi ai lumii şi publicată în 2014, arată cum s-ar putea întâmpla acest lucru în viitorul apropiat: „Războiul e tot mai probabil şi creşte pericolul ca micile conflicte regionale să fie atrase în conflicte geopolitice pe scară mare”.

 

 

Un răspuns

  1. In primul rand -vorbind de saracie- trebuie subliniat ca exista ,in practica, duble standard, deobicei tarile vestice au un standard, cele foste comuniste si cele mai multe tari africane, etc., au un alt standard care este cel real, adica saracia este starea care afecteaza conditiile primare de trai…In occident a fi sarac este cu totul alta poveste, toti saracii au chiar si o masina(cel mai probabil niciodata brand new, de acord), mananca f. bine si dorm la caldura iarna si aer conditionat vara…Ei sunt saraci pentru ca nu pleaca in vacante, nu au cheltuieli extravagante, nu au case si/cu piscina particulara si trebuie sa se duca la cea comunala,etc. Doi: predictiile nu sunt ca blestemele, dar chiar daca sunt, ele se pot indeplini numai cand cineva lucreaza din greu sa se produca…Iar in Romania, cam 10 mii ce indivizi, lucreaza din greu ca aceast predictie sa se indeplineasca…Este vorba de actuala si fostele pres-edintii, actualul si fostele parlamente, actualul si fostele guverne…Trei: daca -pe viitor- si alte alte vor suferi acelasi lucru, nu cred ca asta le tine de foame romanilor, sau de frig, etc., paradoxul(sa zicem) este ca Romania doarme pe munti de aur si este una din multele tari sarace(saracite) care pot face salturi, absolut spectaculoase, insa cei 10 mii sunt permanent de veghe, sa nu cumva sa se intample, caci atunci cu cine se mai pot compara ei, mai pot ei sa-si roada grasul ciolan fara muzica facuta de foame, de catre „corul sclavilor”?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri