Un bărbat care susţine că are asupra sa un dispozitiv exploziv a luat ostatice 11 persoane într-un oficiu poştal din oraşul ucrainean Harkiv, anunţă autorităţile, citate de presa regională.

Foto: twitter

Cinci ostatici – trei femei şi doi copii – au fost eliberaţi din oficiul poştal, a declarat şeful filialei locale a Serviciului ucrainean de securitate, potrivit Mediafax.

Conform unor martori, mobilul luării de ostatici este o tentativă de jaf.

Individul este calm, nu a formulat revendicări şi discută prin telefon cu negociatorii autorităţilor, a declarat şeful Poliţiei locale, Oleg Beh, citat de postul tv 112 şi de filiala ucraineană a agenţiei Interfax.

Luarea de ostatici are loc într-un oficiu poştal situat în apropierea staţiei de metrou Kiivska din Harkiv, oraş situat în nord-estul Ucrainei.

Inițial, ostaticii erau nouă adulţi şi doi copii, au declarat surse din cadrul serviciilor de securitate ucrainene.

„Facem tot ce este necesar pentru a menţine legăturile cu el şi pentru a ne asigura că ostaticii sunt eliberaţi”, a precizat Oleh Beh.

Individul a exprimat preocupare privind recentul schimb de prizonieri dintre armata ucraineană şi grupurile insurgente proruse, subliniind că ar fi trebuit eliberate mai multe persoane, dar fără a formula revendicări clare.

Instituţiile guvernamentale şi insurgenţii proruşi din estul Ucrainei au iniţiat miercuri un schimb major de prizonieri. Conform acordului, Guvernul de la Kiev va elibera 306 prizonieri, iar insurgenţii separatişti proruşi 74, informează agenţia de presă Interfax.

Conflictul militar din regiunile Doneţk şi Lugansk, între serviciile de securitate ucrainene şi insurgenţi separatişti proruşi, a izbucnit în 2014, după înlăturarea Administraţiei proruse de la Kiev, şi s-a soldat până în prezent cu aproximativ 10.000 de morţi. Acordul Minsk, care prevede încetarea ostilităţilor, a fost încălcat în mod frecvent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here