Caută
Close this search box.

Parlamentarii mai vor o zi liberă pentru români

Senatorii şi deputaţii vor să mai decreteze încă o zi nelucrătoare, pe motiv că avem prea puţine libere faţă de alţi europeni. Dacă mai punem la socoteală şi punţile între zilele libere, îi depăşim cu mult.

42 de senatori şi deputaţi au căzut de acord că, în Vinerea Mare nu trebuie să mergem la serviciu. Argumentul!? Este una dintre cele mai importante sărbători creştine . În plus, această zi este liberă în mai multe ţări europene, printre care Germania, Marea Britanie, Grecia, Spania sau Portugalia.

În 16 ţări Vinerea Mare este zi liberă, chiar mai mult, în cadrul Uniunii Europene, Consiliul Euniunii Europene în cadrul instituţiilor proprii a declarat de fiecare dată Vinerea Mare, ca şi zi liberă, deci toate instituţiile Uniunii Europene în Vinerea Mare nu lucrează, spune Szabo Odon, deputat UDMR, iniţiatorul legii, citat de digi24.ro.

Se propune modificarea Codului Muncii astfel încât Vinerea Mare să fie oficial sărbătoare legală. Ar fi în acest moment al 15-lea liber pe care l-am avea în timpul unui an.

Nu toţi românii sunt încântaţi de iniţiativa aleşilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri