Două tone de petarde şi artificii fără documente de provenienţă au fost descoperite şi confiscate de poliţişti, într-o acţiune desfăşurată în localităţile Dobroeşti şi Găneasa, precum şi în municipiul Bucureşti, de la trei bărbaţi care ar fi comercializat ilegal articolele pirotehnice către persoane neautorizate, a informat joi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Ilfov.

”La data de 27 decembrie a.c., poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Ilfov împreună cu poliţişti din cadrul Poliţiei Oraş Voluntari, au desfăşurat o acţiune privind respectarea normelor privitoare la comercializarea articolelor pirotehnice în baza planului de acţiune ‘FOC DE ARTIFICII 2017’ în localităţile ilfovene Dobroeşti şi Găneasa, precum şi în municipiul Bucureşti”, reiese dintr-un comunicat de presă transmis de IPJ Ilfov, citat de Agerpres.

Conform acestuia, în urma acţiunii, au fost depistaţi în flagrant delict trei bărbaţi în timp ce ar fi încercat să comercializeze ilegal 2.000 de kilograme de petarde şi artificii către persoane fizice neautorizate. Pe numele suspecţilor au fost întocmite dosare penale, iar articolele pirotehnice descoperite au fost confiscate. De asemenea, au fost confiscaţi 2.400 de lei, bani ce ar fi reprezentat contravaloarea uneia dintre tranzacţii.

Cu ocazia activităţilor desfăşurate, poliţiştii au stabilit că articolele pirotehnice ar fi fost procurate de la două societăţi de profil din judeţele Constanţa şi Gorj, faţă de care se fac verificări privind legalitatea acestor operaţiuni.

Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului materialelor explozive.

247 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 4 =