Caută
Close this search box.

Premierul austriac îşi doreşte dezvoltarea relaţiilor dintre Austria şi Israel

Sebastian Kurz, noul cancelar al Austriei, a declarat, marţi, că îşi doreşte să dezvolte relaţiile bilaterale cu Israelul, în pofida faptului că Guvernul israelian precizase că va reduce contactele cu mininştrii de extremă-dreapta ai Executivului de la Viena, relatează Le Figaro şi Haaretz.

Sebastian Kurz. Foto: panorama.am

Sebastian Kurz (31 de ani) a devenit cancelar al Austriei şi cel mai tânăr şef de Guvern din Europa, în urma unui acord între Partidul Popular (OVP, centru-dreapta, conservator) şi Partidul Libertăţii (FPOe, extremă-dreaptă) pentru formarea noului guvern de la Viena.

”Este indicat clar în programul nostru de guvernare că dorim să aprofundăm relaţiile bilaterale cu Israelul”, a scris Kurz pe Twitter, după o întrevedere cu ambasadorul Israelului de la Viena.

După cooptarea FPOe la guvernare, premierul Israelului Benjamin Netanyahu, şi-a exprimat rezervele faţă de relaţiile de lucru cu miniştrii partidului de extremă-dreapta. Ulterior, Kurz s-a declarat optimist şi a precizat că va ”înlătura aceste rezerve în lunile următoare”.

La rândul său, Heinz-Christian Strache, preşedintele FPOe şi vicecancelar al Austriei, a afirmat că îşi doreşte relaţii ”cinstite şi durabile” cu Israelul , adăugând că partidul său este unul dintre principalii actori în lupta împotriva antisemitismului în Austria şi în Europa.

În anul 2000, Israelul a suspendat relaţiile cu Austria pentru a protesta faţă de intrarea la guvernare a FPOe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri