Caută
Close this search box.

Președintele Iohannis, în cartea de condoleanțe: ”A plecat dintre noi un lider veritabil”

Preşedintele Klaus Iohannis a depus, miercuri, o coroană de flori la Castelul Peleş, unde este depus sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai.

Şeful statului a ajuns la Castelul Peleş şi a urcat în Holul de Onoare al reşedinţei regale, unde este depus sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai.

Iohannis a stat acolo aproximativ zece minute, a vorbit cu Principesa Margareta şi Principele Duda, apoi s-a aşezat pe un scaun, lângă sicriul Majestăţii Sale.

Preşedintele Iohannis a scris un mesaj în cartea de condoleanţe, apoi a fost condus de către Custodele Coroanei către ieşirea din castel.

”A plecat dintre noi un lider veritabil, care a reprezentat Ţara cu onoare, curaj şi patriotism, în vremuri grele, devenind un reper de identitate şi solidaritate pentru naţiune: Majestatea Sa Regele Mihai I al României. Prin tot ceea ce a făcut, Mihai I şi-a pus întreaga viaţă în slujba naţiunii române şi a servit cu abnegaţie, demnitate şi responsabilitate Ţara în care s-a născut. Românii l-au iubit, l-au respectat şi sunt convins că el va rămâne în memoria colectivă ca un simbol al luptei poporului român pentru libertate. În aceste clipe triste, transmit condoleanţele mele întregii Familii Regale. Sunt alături de toţi cei care respectă amintirea Regelui Mihai I şi care, în aceste momente, îşi exprimă regretele faţă de trecerea la cele veşnice a uneia dintre cele mai proeminente personalităţi ale istoriei noastre. Sunt convins că amintirea Regelui Mihai I va rămâne mereu vie în sufletele românilor. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a scris preşedintele Iohannis în cartea de condoleanţe.

La câteva minute distanţă, în Holul de Onoare au mers preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, iar apoi Liviu Dragnea.

Ulterior, premierul Mihai Tudose şi mai mulţi miniştri au ajuns la Castelul Peleş, unde au depus coroane de flori în memoria Regelui Mihai. Reprezentanţii Guvernului au stat aproximativ 5 minute lângă sicriul depus în Holul de Onoare. La plecare, fiecare a semnat în cartea de condoleanţe deschisă pentru oficialităţi lângă intrarea de onoare.

Preşedintele Parlamentului Republicii Moldovei, Andrian Candu, a fost şi el prezent.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai a fost depus, miercuri după-amiază, la Castelul Peleş.

Foto: mediafax.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri