Caută
Close this search box.

În prima zi de Crăciun vom avea vreme mai caldă decât în mod normal

Valorile termice vor continua să crească, cu precădere în regiunile extracarpatice, unde vremea va deveni mult mai caldă decât în mod normal pentru această dată, informează ANM.

Foto: dejulmeu.ro

Luni, în țară, temperaturile maxime vor fi cuprinse în general, între 5 şi 15 grade, iar cele minime se vor situa între -5 şi 5 grade, mai scăzute în depresiuni. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări şi trecător precipitaţii slabe în nordul ţării, ploi în Maramureş şi mixte în nordul Carpaţilor Orientali. Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări, îndeosebi în cursul zilei, în zona montană înaltă, iar local şi la cote mai reduse în regiunile estice. Mai ales în timpul nopţii, local în zonele joase de relief, îndeosebi din sud şi sud-est, se va forma ceaţă sau nebulozitate joasă stratiformă.

În București, vremea va deveni mult mai caldă decât în mod normal pentru această dată. Temperatura maximă va fi de 12…13 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 0 grade. Ziua cerul va fi variabil, spre mai mult senin, dar noaptea va creşte probabilitatea de apariţie a ceţii sau nebulozităţii joase. Vântul va sufla slab şi moderat.

Marți, în țară, vremea se va menţine mult mai caldă decât în mod normal la această dată, în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi variabil la senin, însă dimineaţa şi spre sfârşitul nopţii pe arii restrânse vor fi nori joşi sau ceaţă, în special în regiunile extracarpatice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte, cu precădere pe crestele Carpaţilor Orientali. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 şi 14 grade, iar cele minime, în general, între -5 şi 5 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri