Caută
Close this search box.

Principesa Margareta: Primul Crăciun fără Regele Mihai. Mesajul lui a fost sfânta Împărtăşanie laolaltă cu toţi românii

Principesa Margareta, Custodele Coroanei, afirmă, într-un mesaj transmis duminică, că acesta este primul Crăciun fără Regele Mihai, ea remarcând „aşezarea împreună a întregii noastre naţiuni” cu ocazia funeraliilor din urmă cu două săptămâni.

„Români, timp de mai multe decenii, trecând prin zilele cele mai întunecate ale războiului şi ale dictaturii comuniste care i-a urmat, Regele Mihai a trimis în această zi a fiecărui an mesajul lui către naţiune. Din fragedă copilărie îmi amintesc grija cu care tatăl meu scria aceste discursuri şi neliniştea pe care o încerca până hotăra ce cuvânt era mai potrivit.

Mesajul de Crăciun a fost pentru el, în zilele de gheaţă ale surghiunului, singura formă de comunicare directă cu românii, pe care jurase să-i ocrotească şi să-i apere; a fost, la modul propriu, sfânta lui Împărtăşanie laolaltă cu toţi românii.

Acesta este primul nostru Crăciun fără Regele Mihai dar, anul acesta, sărbătorind naşterea Mântuitorului, noi omagiem totodată viaţa şi împlinirile celui de-al patrulea monarh al Statului român modern”, afirmă Custodele Coroanei în mesaj, citată de Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri