Caută
Close this search box.

Proteste și batrâni loviți de jandarmi: oamenii nu vor târg de Crăciun în Piața Victoriei

Violență, proteste și bătrâni loviți de jandarmi. Zeci de protestatari au venit sâmbătă, de la primele ore ale dimineții, în Piața Victoriei, locul tradițional al protestelor și demonstrațiilor din 2017, pentru a împiedica amplasarea Târgului de Crăciun anunțat de Primăria Generală a Capitalei. Protestatarii spun că oamenii Primăriei a vrut să monteze târgul „noaptea ca hoții”, încă de la 5 dimineața, pe întuneric. În jurul orei 11, protestatarii au rupt un gard și au pătruns pe zona carosabilă blocată.

Au avut loc, după oora 12, altercații ți îmbrânceli cu jandarmii, care au intervenit în forță, au îmbrâncit protestatarii, iar un bătrân a fost lovit și preluat de o ambulanță. Incidentele continuă și la ora redactării acestui material.

„Responsabilitatea pentru ceea ce se întâmplă aparține integral Primăriei Capitalei. A decis să organizeze acest eveniment tocmai acolo, în condițiile în care puteau să-l plaseze în orice alt loc din București. Cetățenii au dreptul să fie nemulțumiți”, a declarat la Realitatea Tv lectorul universitar Claudiu Crăciun.

„Ne-am gândit de aseară că vor încerca să instaleze târgul peste noapte ca hoții. Așa a fost. Au venit la ora 5 dimineața să monteze, am intrat la ora 6 circa 10 persoane să protestăm și am fost luați pe sus, inlcusiv de oameni în civil, iar Jandarmeria nu a mișcat niciun deget ca să ne protejeze”, a declarat unul dintre protestatari la Realitatea TV. (foto realitatea.net)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri