Caută
Close this search box.

LIVE VIDEO. Regele Mihai, condus pe ultimul drum în aplauzele a zeci de mii de români. Trenul Regal a pornit spre Curtea de Argeș

Regele Mihai a fost condus astăzi, pe ultimul drum, de zeci de mii de români.

Captura Mediafax

UPDATE Cu o întârziere de aproximativ jumătate de oră față de programul oficial, Trenul Regal s-a pus în mișcare, din Gara Băneasa, cu destinația Curtea de Argeș, în aplauzele a sute de oameni care asistau la acest moment stând pe margine, pe peroanele secundare.

Pe tot drumul, de la Catedrală până la gară, oamenii au aruncat flori, au aplaudat și au scandat pro-monarhie.

Peste 20.000 de oameni l-au aclamat şi aplaudat pe rege în Bucureşti, de-a lungul procesiunii funerare, potrivit digi24.ro.

UPDATE În drumul spre Gara Regală Băneasa, cortegiul funerar a trecut pe lângă Arcul de Triumf.

FOTO: Agerpres

Străzile Capitalei sunt pline de oameni pe traseul pe care merge cortegiul. Cei prezenţi aplaudă neîntrerupt şi scandează „Regele Mihai”, în semn de omagiu.

FOTO: Mediafax

După ce în aceste zile, zeci de mii de români şi-au liat rămas bun de la Regele lor, astăzi trupul Regelui Mihai a fost scos din Palatul Regal şi aşezat pe un catafalc în Piaţa Palatului.

FOTO: Mediafax

În semn de respect militar a fost aşezat pe un afet de tun şi dus la Patriarhie, unde a avut loc slujba de înmormântare, potrivit Mediafax.

FOTO: Mediafax

Mii de flori albe au fost aruncate în faţa afetului de tun care transportă trupul neînsufleţit al Regelui Mihai I.

Pe Dealul Mitropoliei şi la slujba de la Catedrala Patriarhală au avut acces doar membrii familiei regale, reprezentanţii caselor regale din întreaga lume şi oficialii statului român.

Înaintea începerii slujbei, Patriarhul Daniel a spus: „Regretăm că această catedrală este prea mică şi nu pot fi prezenţi tot cei care ar fi dorit”.

În jurul orei 13.45, s-a încheiat slujba de la Catedrală, care a durat aproximativ o oră, iar la final Patriarhul a evocat personalitatea Regelui Mihai.

 

 

Un răspuns

  1. Vai de poporul care-si face idoli ciopliti…Vai de natia care se imbata si cu apa rece…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri