Caută
Close this search box.

Regele Mihai s-a întors definitiv acasă. Toate clopotele bisericilor bat FOTO

Regele s-a întors definitiv acasă. Toate clopotele bisericilor, mânăstirilor, schiturilor ortodoxe din România bat în amintirea Regelui Mihai I al României.

captura tvr

Sicriul în care se află trupul neînsuflețit a fost adus în România cu o aeronavă militară C27J Spartan a Forțelor Aeriene Române, configurată special pentru această ceremonie.

captura TVR

Aeronava cu trupul neînsuflețit al Majestății Sale a aterizat pe Aeroportul Otopeni. Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, se află pe aeroportul Otopeni. La ceremonii participa și fostul principe Nicolae, nepotul Regelui, însoțit de logodnica sa, Alina-Maria Binder, potrivit tvr.ro.

captura TVR

În avion s-au aflat reprezentanți ai Casei Regale, cele două dintre fiicele Majestății Sale, alteța sa regală principesa Elena împreună cu soțul ei, Alexander Nixon și alteța sa regală principesa Sofia, reprezentanți ai Bisericii Ortodoxe Române, ai Guvernului, un general al MApN și ostașii Brigăzii 30 gardă Mihai Viteazu.

captura TVR

La Aeroportul Otopeni, sicriul va fi depus pe un catafalc tricolor apoi va avea loc un scurt ceremonial miliar la care publicul nu are acces. După un semnal lung de trompetă se vor intona Imnul Național și Imnul Regal.

captura tvr

Opt militari ai Brigăzii 30 Gardă Mihai Viteazu vor așeza apoi sicriul în mașina mortuară. Mașina cu sicriul va fi precedată de o mașină care va transporta crucea.

captura TVR

Se va pleca către Castelul Peleș pe DN1, unde Majestatea Sa defunctă va fi depus pentru alte ceremonii.

După orele 19.00, la momentul trecerii cortegiului pe sub Arcul de Triumf, traficul rutier va fi restricționat pe arterele ce converg cãtre acesta, respectiv pe Bd. Constantin Prezan, Bd. Mareșal Averescu, Str. A. Constantinescu, axul central pe Șos. Kiseleff, tronsonul cuprins între Piața Presei Libere și Arcul de Triumf.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri