Caută
Close this search box.

Şi-a găsit naşul. Nicolicea l-a făcut „papagal” pe Turcescu, dar a primit o lecţie usturătoare

Comisia pentru regulament a Camerei Deputaţilor s-a reunit joi pentru a dezbate cele peste 6.500 de amendamente depuse cu o zi în urmă de Lucian Stanciu Viziteu, deputat USR, la regulamentul forului legislativ.

FOTO: b1.ro

Din dezbateri a rezultat însă, după discuţii aprinse, că respectivele amendamente au fost retrase.

Preşedintele Comisiei de regulament, Eugen Nicolicea, a fost nemulţumit de faptul că amendamentele sunt ilizibile, iar în ceea ce priveşte conţinutul, acestea diferă unele de altele de cele mai multe ori prin modificări minore, cum ar fi semne de punctuaţie. A urmat un schimb de replici între deputatul PMP Robert Turcescu şi Eugen Nicolicea, potrivit Agerpres.

Robert Turcescu: „Domnule Nicolicea, avem o rugăminte — să înţelegem şi noi despre ce e vorba. Dacă ţinem o conferinţă de presă şi nu ţinem o şedinţă a comisiei…”.

Eugen Nicolicea: „V-aţi repetat de cinci ori, parcă aţi fi doamna Cosette (n.r. — Chichirau, USR)”.

Robert Turcescu: „Să ne dea cuvântul, mai vedem…”.

Eugen Nicolicea: „Se repetă ca un papagal”.

Robert Turcescu: „Vă rog să vorbiţi în termeni politicoşi, domnule Nicolicea!”.

Eugen Nicolicea: „A fost doar o comparaţie”.

Robert Turcescu: „Vă pot compara eu în momentul de faţă cu un dihor, da? Dacă vreţi comparaţie. În atlasul zoologic pot găsi imediat comparaţie”.

Eugen Nicolicea: „Am văzut ce vă poate pielea”.

Robert Turcescu: „Păstraţi-vă decenţa!”.

Turcescu a protestat din nou faţă de faptul că a fost convocat de la ora 9.00 la şedinţa comisiei, susţinând că nu există o ordine de zi.

Robert Turcescu: „Vreau să ţineţi o şedinţă a Comisiei de regulament, prezentaţi ordinea de zi, prezentaţi spre aprobare ordinea de zi. Hai să discutăm pe chestiuni regulamentare”.

Eugen Nicolicea: „Ai venit să faci scandal. Se pare că nu ai decât nişte bile negre azi”.

Robert Turcescu: „Dar mai mari”.

Eugen Nicolicea: „Mai mari, dar tot negre”.

Robert Turcescu: „Asta-i viaţa!”.

Eugen Nicolicea: „Cu atât mai rău, ne uităm la culoarea fiecăruia”.

Robert Turcescu: „Chiar vă invit, după şedinţa Comisiei de regulament”.

Eugen Nicolicea: „Haideţi să citesc mai departe… deci s-a modificat un cuvânt”, încercând să treacă din nou la amendamente.

Robert Turcescu: „Nu facem revista presei, că nu de aia ne-am adunat, revista presei am făcut-o la ora 7.00 dimineaţa, acasă, la cafea, deci nu despre revista presei este vorba acum”.

Eugen Nicolicea: „Nu despre revista presei vorbesc”.

Robert Turcescu: „Vorbiţi despre procedeu atunci, nu despre articole din ‘Revista 22′, din ‘Evenimentul zilei’ sau de unde o fi”.

Eugen Nicolicea: „Aţi rămas la presă, acum discutăm despre articolele propuse. Autorul (n.r. — deputatul USR Lucian Stanciu Viziteu) a explicat în ‘Revista 22′. (…) O să vorbesc ce vreau în comisia asta”.

Robert Turcescu: „Avem comisii, m-aţi convocat la Comisia de regulament. Vă îndemn să intraţi în ceea ce înseamnă prezidarea unei comisii de regulament”.

Eugen Nicolicea: „Domnul Turcescu a susţinut nişte prostii. Eu îi explic prostiile domnului Turcescu şi, pentru ca să nu le puteţi auzi, mă bruiază. Şi acum citesc din prostiile susţinute de domnul Turcescu. Au schimbat un cuvânt pe care l-au plimbat de colo-colo”.

Robert Turcescu: „Mergeţi în biroul celălalt şi faceţi conferinţa de presă a lui Eugen Nicolicea”.

Eugen Nicolicea: „Domnule Turcescu, nu vă interesează amendamentele pe care le-aţi susţinut? Aţi citit vreun articol?”.

Robert Turcescu a arătat că strategia prin care USR a depus un număr foarte mare de amendamente este o practică parlamentara numită „filibuster”, menită să împiedice „niste tâmpenii făcute circumstanţial din dorinţa de a pune pumnul în gura Opoziţiei”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri