Nu este niciun fel de glumă. Alături de omul de afaceri și fostul sportiv Ion Țiriac, iată că și jucătoarea de tenis nr.1 a Lumii, Simona Halep, dă în judecată Banca Națională a României, alături de Ilie Năstase și alți foști sau actuali tenismeni. Scopul acestei acțiuni fără precedent este unul cât se poate de logic și generos, anume reincluderea Arenelor BNR în circuitul sportiv, precum și transferul bazei din administrarea Băncii Naţionale a României către statul român, pentru a putea fi din nou modernizată şi folosită pentru sportul alb, tenisul.

Efectiv, acţiunea în instanţă a fost depusă, luni, la Tribunalul Bucureşti. Se cer: constatarea de către instanţă a faptului că dreptul de proprietate asupra Arenelor BNR, denumite şi „Parcul cu Platani”, aparţine statului român şi nu Băncii Naţionale a României; constatarea nulităţii protocolului BNR – MTS din 1991 şi obligarea BNR la plata unor daune morale în cuantum de 2 milioane de euro cauzate de Banca Naţională prin scoaterea şi blocarea reintroducerii Arenelor în circuitul naţional sportiv, scrie agerpres.ro.

„Azi am prezentat documentele şi actele Tribunalului Bucureşti. Deci azi am început procesul împotriva Băncii Naţionale a României. Suntem nişte foşti şi actuali sportivi, iar dacă este nevoie în următoarele săptămâni pot să adun 100-200.000 de semnături pentru a susţine acest demers. Acest bază este singura soluţie care ne-a mai rămas. Acum 40 şi ceva de zile am făcut mai multe documente (n.r. – o petiţie) în calitate de cetăţeni pentru că nu puteam spune că e terenul lui Ţiriac sau Năstase. Atât eu, cât şi sportivii pe care i-aţi văzut, plus alţi vreo 20 şi cei din Federaţia Română de Tenis am făcut acel demers, iar legea spune că în 30 de zile trebuie să anunţi Ministerul Justiţiei, cel de Finanţe, cel al Tineretului şi Sportului şi Guvernul… Iar după 30 de zile dacă nu primeşti răspuns, şi nu am primit, poţi să te duci la judecată. Asta am făcut. Am aşteptat 40 de zile şi azi dimineaţă am depus la Tribunalul Bucureşti aceste lucruri în calitate de cetăţeni plus Federaţia Română de Tenis”, a declarat Ion Ţiriac într-o conferinţă de presă susținută la Palatul Parlamentului, luni, alături de Simona Halep, Ilie Năstase și alți sportivi.

Fără a fi evaziv, fostul finalist al Cupei Davis arată că nu înţelege de ce organele statului se sesizează când un ministru este prins cu „o sacoşă cu cârnaţi sau cu o sticlă de ţuică”, dar nu şi când BNR foloseşte ilegal un complex sportiv în centrul Capitalei. „Nu avem nimic împotriva domnului Isărescu şi a Băncii Naţionale, dar mă întreb cum alte organe ale statului nu s-au sesizat până acum. Avem destule, avem 6-7 securităţi în vremea asta, ‘ADN’, ‘DNN’… care se sesizează când îl prinde pe un ministru cu o sacoşă cu cârnaţi sau cu o sticlă de ţuică, iar aici, când e negru pe alb că s-a făcut o greşeală negru pe alb, voită sau nevoită, nu se face nimic. Este peste priceperea mea. Am discutat de atâtea ori cu BNR, i-am întrebat ce fac la baza aia, le-am spus că e păcat să fie cu circuit închis… Nu înţeleg unde este interesul BNR să ţină închisă o astfel de bază sportivă, care nici măcar nu e a Băncii Naţionale. Acest complex poate fi un focar de sport în centrul Capitalei superb. Cu investiţii, normal. Iar baza nu aparţine BNR, asta garantez eu, indiferent că ţine procesul 3-4-5 ani”, a adăugat Ion Țiriac, alături de care se află acum și Simona Halep și Ilie Năstase.

Preşedintele Comisiei Economice, Industrii şi Servicii a Senatului României, Daniel Cătălin Zamfir, a susţinut, luni, la Palatul Parlamentului, o conferinţă de presă împreună cu Ion Ţiriac, Ilie Năstase, George Cosac, Simona Halep, Camelia Potec, Bogdan Stelea şi Florin Segărceanu. Zamfir i-a solicitat în mod public premierului Mihai Tudose denunţarea protocolului „ilegal” dintre Banca Naţională şi MTS din 1991 pentru revenirea Arenelor BNR în proprietatea statului şi reintroducerea lor în circuitul sportiv.

(foto wtatennis.com)

201 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here