Caută
Close this search box.

Simona Halep, nr.1 mondial la tenis: ”Am venit în Thailanda să joc tenis și să mă pregătesc, nu pentru bani !”

Simona Halep este, în acest moment, unul din cele mai respectate nume în lumea tenisului, dar și a sportului mondial. De departe sportiva nr.1 a României în 2017, dar și locul 1 mondial în teniisul feminin, fiind liderul clasamentului oficial WTA la sfârșit de an, Simona a ales să nu piardă timpul cu festivități și petreceri nesfârșite (pe care, de altfel, le-ar fi meritat din plin), ori cu Sărbători și cu mese tradiționale. Nu. Simona a făcut un gest mult mai eficient și mai înțelept, înaintea unui an foarte greu. A plecat la capătul Asiei, a intrat în luptă la un turneu de 4, cu niște jucătoare foarte puternice, care pot, oricând, câștiga orice turneu de Grand Slam: Jelena Ostapenko (laureata de la Roland Garros), Johanna Konta (cea care o învinsese, foarte greu, la Wimbledon) și Karolina Pliskova, fostă recentă nr.1 mondial WTA, chiar în 2017, luna iulie. Turneul s-a disputat în Thailanda, la Hua Hin, acolo unde orice jucătoare de top, oricât de valoroasă, ar putea câștiga totul sau ar putea pierde totul. Simona a intrat în luptă, având și povara grea a locului 1 mondial, fiind astfel și mai ”vânată” de adversare decât ar fi fost în mod normal. Și – totuși -, Simona a câștigat totul, fără a pierde niciun set.

Astfel, Simona a jucat tenis, nu a stat la mese festive să acumuleze kilograme nedorite. În plus, și-a onorat locul WTA și cartea de vizită, dar s-a și pregătit pentru sezonul 2018, care începe chiar pe 1 ianuarie cu turneul de la Shenzen (China), 1-7 ianuarie, urmat la doar câteva zile de celebrul Australian Open. După ce le-a învins fără drept de apel pe Konta și Pliskova, Simona a spus pentru MagnaNews: ”Am venit în Thailanda nu pentru a mă distra sau a petrece un Crăciun exotic, ci pentru a juca tenis. Și a juca cu adversare extrem, extrem de puternice, între care două m-au și învins anul acesta. Nu mi-a fost teama. Din contra. Am zis: joc tenis, dau tot ce pot, mă pregătesc pentru China și, mai ales, pentru Australian Open. Așa mi s-a părut normal. Nu am venit pentru bani, indiferent câți sunt sau ar fi fost ei. Puteam să stau la Constanța sau București și să sărbătoresc. Am venit aici, riscând să pierd și să fiu, apoi, criticată, poate pe bună dreptate. Eu joc tenis în primul rând de plăcere, îl joc cu bucurie, cum făceam de mică, în apartamentul copilăriei mele din Constanța. dacă nu aș avea bucuria jocului, de fiecare dată, nu aș mai face tenis. Nu se rezumă totul la bani. Desigur, contează enorm, și ei, dar nu sunt totul. M-ar bucura să se vadă asta. Poate că am jucat și cu bucurie, de aceea am câștigat în fața unor super-jucătoare, pe care le respect sincer. Obiectivul meu este să păstrez cât mai mult acest loc 1 și să câștig și un turneu de Grand Slam. Sau mai multe, de ce nu ? Dar nu puteam să stau acasă, când caravana tenisului se pune deja în mișcare. Acum sper să fiu pregătită, chiar dacă va fi, oricum, foarte greu, în China și, mai ales, în Australia, la primul Grand Slam al anului.”

 

Un răspuns

  1. Chiar daca (se zice) „banii n-aduc fericirea”, cu siguranta ca o intretin pe cea existenta(si -in ultima instanta -chiar o pot cumpara), Simona este buna la toate, am vazut ceva foto cu ea, arata traznet , e draguta si are si bani, brava ei, Romania trebuie s-o aduge in Panteonul romanesc, desigur, ca si zeita a sportului…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri