Caută
Close this search box.

Pericol major în Bucegi, telecabina și peste 130 de oameni blocați în zona Babele

Alertă masivă în Munții Bucegi și multe vieți puse în pericol. Un număr de 135 de turişti au rămas blocaţi în zona Babele, conform anunțului făcut de şeful Jandarmeriei Prahova, colonel Liviu Coman. Acești oameni vor avea un Revelion de coșmar în zona celebrei cabane, de unde nu vor putea fi recuperați prea repede, dacă nu cumva lucrurile se vor agrava.

„Avem 135 de turişti blocaţi la Babele. Din cauza condiţiilor meteo, vânt, telecabina nu mai poate circula. De la Peştera deja au urcat şase colegi jandarmi de la Dâmboviţa. Ei sunt însoţiţi de trei salvamontişti. Din Prahova ne deplasăm 12 jandarmi cu cinci auto. Avem mijloace suficiente – microbuze, autobuze, tot ce trebuie pentru a-i aduce în siguranţă”, a spus şeful Jandarmeriei Prahova, adăugând că toţi turiştii vor fi coborâţi în seara aceasta.

Nu se știe cât va dura operaţiunea de salvare, care depinde şi de condiţiile meteo dar şi de faptul că în grup sunt copii. Un traseu în condiţii normale poate fi făcut în aproximativ o oră şi jumătate, acum însă condițiile sunt cu mult îngreunate. (foto antena3.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri