Caută
Close this search box.

Theodor Paleologu: Principesa Margareta nu devine Regină

”Contrar celor spuse în diferite publicații, Principesa Margareta nu devine Regină, nici măcar în logica noului statut, care nu reflectă decît dorința Regelui Mihai. Textul spune altceva: Principesa are vocația de a deveni Regină în caz că se restaurează monarhia”, susține Theodor Paleologu, pe pagina sa de facebook.

Principesa Margareta
Foto: Fundatia Principesa Margareta

Singura modificare este că Principesa Margareta devine de jure șef al Casei Regale (în virtutea aceluiași nou statut care nu reflectă decît dorința Regelui Mihai). Modul de adresare rămîne același: Altețea Voastră Regală, susține Paleologu.

”Cît despre titlul de Custode al Coroanei, el este o invenție. Stricto sensu, custode al coroanei e domnul Ernest Oberländer-Târnoveanu, directorul Muzeului Național de Istorie, unde se află coroana României. Titlul inventat afirmă însă vocația Principesei de a deveni Regină în caz că se restaurează monahia și cu condiția ca Parlamentul să aprobe noul statut”, mai afirmă Paleologu.

”Sunt sigură că, în viitor, românii vor rămâne iubitori de Coroană, uniţi în conştiinţă şi acţiune, pentru propăşirea naţională, în contextul Uniunii Europene şi al Alianţei Nord-Atlantice. Cu emoţie şi onoare, cu simţ al datoriei, ca bună româncă şi Custode al Coroanei, îmi închin viaţa şi munca naţiunii noastre şi românilor de pe tot Pământul. Aşa să ne ajute Dumneze”, spune Principesa Margareta, în ultimul mesaj transmis românilor, după moartea Regelui Mihai.

Regele Mihai a încetat din viaţă, marţi, la ora 13.00, la reşedinţa sa din Elveţia. Trupul neînsufleţit al Majestăţii Sale va fi adus în România pe 13 decembrie, iar înmormântarea va avea loc pe 16 decembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri