Caută
Close this search box.

Trei poliţişti şi un jandarm, reţinuţi în dosarul tinerilor bătuţi în urma unei confuzii

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Militar Timişoara au decis, miercuri, reţinerea a trei poliţişti şi a unui jandarm, pentru 24 de ore, după ce aceştia au bătut doi tineri pe care îi confundaseră cu infractori. Tinerii au ajuns în stare gravă la spital, fiind în continuare internaţi.

Cei patru au fost reţinuţi pentru 24 de ore, în urma unei decizii a procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar Timişoara, ei fiind acuzaţi de vătămare corporală, purtare abuzivă cu consecinţe grave şi punere în primejdie a vieţii.

Ceilalţi implicaţi în acest caz, un poliţist şi trei jandarmi, sunt cercetaţi în stare de libertate, informează news.ro.

Decizia magistraţilor militari a fost luată după ce procurorii i-au audiat pe toţi cei implicaţi, atât victime, cât şi poliţişti şi jandarmi acuzaţi. De asemenea, anchetatorii au vizionat imagini surprinse de camerele de supraveghere din zonă.

În seara zilei de 22 noiembrie, patru jandarmi şi patru poliţişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale, aflaţi în misiune, lângă Timişoara, în localitatea Urseni, au bătut doi tineri care mai apoi au ajuns în stare gravă la spital. Amândoi au fost operaţi, unuia i-a fost scoasă splina, iar celălalt s-a ales cu splina ruptă şi mai multe coaste fisurate.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean Timişoara, în acest moment, victimele sunt în stare bună la spital. Se ia în calcul externarea unuia dintre cei doi tineri, joi, iar celălalt mai are nevoie de câteva zile de supraveghere medicală.

Potrivit conducerilor IPJ Timiş şi Grupării Mobile de Jandarmi, în seara zilei de 22 noiembrie, un echipaj de jandarmi şi mai mulţi poliţişti au organizat un filtru la ieşirea din localitatea Urseni. Oamenii legii aveau infomaţia că un bărbat suspectat de săvârşirea mai multor jafuri în ultimele luni se îndreaptă spre Timişoara. Ei au oprit un autoturism ce semăna cu cel al suspectului, i-au scos din autoturism pe ocupanţii maşinii şi i-au bătut, potrivit declaraţiilor victimelor.

Suspectul căutat de poliţişti a fost prins câteva ore mai târziu la Salonta, în judeţul Bihor. Pe numele lui fusese emis un mandat de arestare în lipsă pentru constituire de grup infracţional organizat şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Procurorii militari care au preluat dosarul spun că cei patru reţinuti vor fi prezentaţi judecătorilor de la Tribunalul Timiş.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri