„O ţară fără justiţie independentă este o ţară fără viitor!”, scrie un judecător într-un mesaj trimis lui Tudor Chirilă. Se decide soarta României, iar oamenii nu realizează gravitatea momentului:

FOTO: youtube.com

„Mai jos e un mesaj privat pe care l-am primit mai devreme de la un om din sistem, un judecător a cărui identitate – din motive lesne de înţeles – aleg să o protejez. Citiţi pentru a înţelege situaţia gravă în care ne aflăm:

“Literă cu literă este adevărat! Tot ce ai spus este, din nefericire, adevărat. Dramatic şi crunt. Se decide o soartă a României şi oamenii nu-şi dau seama! Cei mai mulţi sunt derutaţi din cauza lipsei de pregătire acute de care se loveşte tara, unii sunt interesaţi, unii nepăsători, alţii pur şi simplu răi/nefericiţi.

Sunt judecător la o instanţă mare, pe drept civil. Sunt foarte tânără, ne acuză anumite persoane din interiorul sistemului judiciar şi din afară. Am 31 de ani. Dar muncesc de la 19 ani intens, în prezent lucrez 10-12 h/zi, zi de zi, aproape fără excepţie.

Colegii mei de asemenea. Pentru un intelectual e mult. Creierul are nevoie de repaus. Nu este ca o muncă fizică. Trebuie să fim ancoraţi şi în viaţa socială pentru binele personal, dar mai ales pentru o justiţie dreaptă. Cu siguranţă îţi imaginezi consecinţele.

Îmi iubesc profesia, iubesc oamenii, fac totul din pură conştiinţă, în speranţa că pun o cărămidă la clădirea binelui din ţara noastră pe care o văd pierdută uşor uşor. Sper din suflet să nu vină acea zi în care să merg la serviciu şi să găsesc “o soluţie dintr-un dosar pe masă”.

Din păcate pentru mulţi oameni suntem un ghimpe, avem prea multe privilegii. Poate mulţi nu ies în stradă din aceste considerente. Te-ai gândit la acest aspect?! Îţi pare cunoscut: “hai să nu le plângem de mila magistraţilor”?! Dar e mult mai mult decât atât.

Este vorba de puteri în stat care obligatoriu trebuie să rămână separate şi independente. Este deosebit de importană independenţa funcţiei în sine. Noi, ca indivizi, azi suntem, mâine nu. Când un magistrat nu va mai judeca exclusiv după lege şi conştiinţă, orice democraţie este pierdută.

Dacă aş spune condiţiile şi privilegiile noastre, ai replica poate că suntem nebuni că nu plecăm. Lucrez cu încă 9 judecători în birou, grefiera lucrează cu alţi 2 judecători, avem dosare multe deci suntem supuşi greşelilor. Ceea ce înseamnă că suntem vulnerabili, iar la momentul în care nu vom pronunţa soluţiile dorite pentru cine trebuie, posibil, în timp, nu imediat, să fim cercetaţi pentru orice nimic, descurajaţi rând pe rând. O ţară fără justiţie independentă este o ţară fără viitor!“, scrie Tudor Chirilă pe contul său de Facebook.

122 Vizualizări

1 COMENTARIU

  1. LEVST.Acum 13 ore
    e Jmecher , Baphomet, nimic de zis, a trantit si cativa de prin Botosani, etc., ca sa nu zica cineva ca de fapt tintele sale erau Braila si Galati, locul mafiilor sale si -prin urmare- trebuia sa-si puna in varful trebii, „oamenii” lui…dar chiar daca ar fi „pe bune” aceste schimbari, asta nu va schimba -pana la urma- nimic singura metoda valabila este scoaterea la concurs a oricarui post, restul-adica totul- este doar labareala politica si acitvitate de aruncat fumigene si ceata, in ochii populatiei…
    LEVST.Acum 5 min
    Premierul Tudose si-a numit finul prefect de Braila Joi, 07 Decembrie 2017, ora 17:27 Noul prefect al judetului Braila, George Adrian Paladi, este finul de cununie al premierului Mihai Tudose. George Adrian Paladi … are 38 de ani si, in ultimele luni, a lucrat ca functionar la Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorului Braila. In trecut, George Adrian Paladi a fost membru PSD si a detinut o societate comerciala. … Noul prefect a mai confirmat ca a societatea pe care o detine a avut mai multe contracte cu statul….” 2-Fostul sot al Olgutei Vasilescu reorganizeaza ASF. Fina lui Victor Ponta, angajata cu un salariu de 30.000 de lei pe luna Joi, 07 Decembrie 2017, ora 17:54 Prim-vicepresedintelui ASF, Ovidiu Wlassopol, fostul sot al Liei Olguta Vasilescu, aduce forte proaspete in cadrul Autoritatii de Supraveghere Financiara, oameni fara experienta in domeniul asigurarilor. Printre noii angajati se regasesc fina lui Victor Ponta, Ioana Cazacu, doctor in filosofie la Baia Mare, sotia ministrului Ionut Misa …”___—-____mafiotii astia nu mai au nicio rusine sau retinere, pur-si-simplu iti baga mana in buzunat, iti iau toti banii si-ti mai trag si un sut…Dar stiu pe ce conteaza, baphomet a facut pact cu slanina ranceda a Sibiului, de altfel si mutra i s-a schimbat, acum arata mai mult a grasun , putin nemultumit…Dovada ca papagalul-mut-dar-bine- indopat este parte a acestei mafii este dat de faptul ca desi are si puterea si dreptul si toate motivele, nu va destitui pm-l, nu va trimite guvernul si parlamentul acasa, si sa purceada imediat la alegeri anticipate, perioada in care prin decrete sa puna lucrurile la punct, anume, un parlament de max. o suta capete si oricine are in derulare un proces(sau o condamnare, inclusiv cu suspendare), nu are dreptul sa candideze, cat si alte masuri asemanatoare…Iar pesedistii se bazeaza si pe acest pact diabolic cu iohanis dar si pe faptul ca asa-zisa opozitie este o alta adunatura de javre, si ei , pesedeul , vor trece absolut toate legile pe care le vor, justitia , din carpa -acum- va fi transformata in hartie higienica, reusabila…Romani, nu exista dubiu, sunteti pierduti, cei care nu sunteri de acord cu ce se intampla in Romania(si aveti viziunea clara, la ce va veni) , imprumutati-va de bani si plecati din „Tara Blestemelor”, pana mai puteti…Lasati-i pe banditi singuri, in final se vor canibaliza, pentru ca nu va mai fi cine sa munceasca pentru ei…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 4 =