Curtea de Apel Bucureşti a decis, marţi, definitiv, condamnarea omului de afaceri turc Abdullah Atas la 22 de ani şi 10 luni de închisoare, fiind acuzat că l-a ucis pe poliţistul Gheorghe Ionescu, lovindu-l intenţionat cu maşina. Pedeapsa i-a fost redusă de la 23 de ani şi 6 luni.

Foto: libertatea.ro

„Admite apelul declarat de inculpatul Atas Abdullah împotriva a Sentinţei penale nr.1522 din data de 19 iulie 2017, pronunţată de Tribunalul Bucureşti (…) astfel că inculpatul va executa, în regim de detenţie, pedeapsa rezultantă de 22 ani şi 10 luni închisoare”, se arată în decizia de marţi a Curţii de Apel Bucureşti,

Omul de afaceri turc Abdullah Atas a fost condamnat în luna iulie, în primă instanţă, la 23 de ani şi 6 luni de închisoare, fiind acuzat că a intrat intenţionat cu maşina în poliţistul Gheorghe Ionescu, iar acesta a decedat, după trei săptămâni în care a fost în comă.

Accidentul în urma căruia poliţistul Gheorghe Ionescu a murit s-a produs în 2 august 2015, în jurul orei 03.30, în zona intersecţiei străzii Nicolae Caramfil cu Şoseaua Pipera, unde acesta se afla împreună cu alţi agenţi de la Brigada Rutieră a Capitalei, pentru un control în trafic.

Poliţistul i-a făcut semn lui Abdullah Atas să oprească maşina pe care o conducea, omul de afaceri turc a încetinit, dar când a ajuns în dreptul lui Gheorghe Ionescu, a accelerat şi l-a lovit.

Gheorghe Ionescu a fost târât pe capotă pe o distanţă aproximativ 350 de metri, apoi a fost aruncat pe şosea la 10 metri.

„Cu victima pe capotă şi circulând cu viteză excesivă, inculpatul a parcurs distanţa de aproximativ 350 m după care a efectuat viraje succesive stânga- dreapta în urma cărora victima a fost proiectată pe spaţiul carosabil şi a suferit leziuni traumatice care au dus la moartea acesteia, la data de 21 august 2015. După proiectarea lucrătorului de poliţie, inculpatul Atas Abdullah şi-a continuat deplasarea aproximativ 2,8 kilometri, iar la intersecţia şoseaua Pipera- şoseaua Bucureşti Nord a pierdut controlul autovehiculului şi a părăsit spaţiul carosabil, fiind proiectat în gardul ce împrejmuieşte un imobil”, se arată în rechizitoriu.

Anchetatorii au stabilit că omul de afaceri turc consumase băuturi alcoolice într-un club din Capitală şi avea, la momentul producerii accidentului rutier, o alcoolemie 1,95- 2.00 la mie. Pe 21 august 2015, poliţistul Gheorghe Ionescu a murit la spital, după aproximativ trei săptămâni de la accident.

131 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here