Caută
Close this search box.

Vestea cea mai tristă a anului: Regele Mihai a murit

Veste tragică pentru toți românii: Regele Mihai I al României a murit astăzi, după o lungă suferință. Cu mai bine de un an în urmă, la începutul lunii martie 2016, Majestata Sa anunța că se retrage din viața publică, fiind grav bolnav de leucemie și cancer de piele.

Având 96 de ani, Regele Mihai era până azi singurul lider de stat rămas în viață, din perioada celui de-al Doilea Război Mondial.

Regele Mihai I al României s-a născut pe 25 octombrie 1921, la Sinaia. A fost fiul legitim al Regelui Carol al II-lea și al Reginei Elena.
Regele a fost internat la o clinică din Elveția, acolo unde a suferit și o intervenție chirurgicală, după cum a anunțat Andrew Popper, şeful Casei Majestăţii Sale Regelui.
”În ultimele săptămâni am primit vestea unui serios diagnostic medical. Această situaţie vine în anul în care familia şi ţara sărbătoresc 150 de ani de la fondarea dinastiei şi a statului român modern”, transmitea Regele Mihai, în perioada în care a fost făcut anunțul retragerii.   (foto radioresita.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri