Caută
Close this search box.

Vreme rea în sud-estul țării și la munte. Ninsoare așteptată și la București

Meteorologii au emis o informare de ninsori moderate cantitativ la munte şi intensificări ale vântului în regiunile sud-estice, valabilă de duminică de la ora 5:00 până duminică, la ora 20:00.

Foto: Pexels.com

„La munte va ninge, în general moderat cantitativ, în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, unde se va depune strat nou de zăpadă.  În regiunile sud-estice temporar vântul va avea intensificări de până la 45…50 km/h, iar pe litoral la rafală vor fi în jurul a 55 km/h”, avertizează meteorologii.

Potrivit acestora, încă de la sfârşitul acestei săptămâni, dar şi în primele zile ale săptămânii viitoare vremea se va răci accentuat şi vor fi precipitaţii, mai ales în jumătatea de sud a ţării, la început cu precădere sub formă de ploaie, apoi mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Duminică, vremea se va răci în toate regiunile, chiar semnificativ în cele sudice, estice şi centrale. Precipitaţiile, sub formă de ploaie în primele ore, se vor manifesta în sudul şi centrul teritoriului, iar odată cu apropierea nopţii se vor transforma treptat în lapoviţă sau ninsori.

Răcirea vremii va fi resimţită duminică şi în Capitală. În plus, nu vor lipsi reprizele de ploaie slabă, iar spre sfârşitul după-amiezii vor apărea şi fulgii de zăpadă.

La începutul săptămânii ce urmează, maximele nu vor mai trece de 2-3 grade Celsius, dar fulguieli trecătoare vor mai fi posibile doar luni și pe suprafețe restrânse. Vestea ceva mai bună este că vântul va fi destul de slab, astfel că nu va accentua prea tare senzaţia de frig.

Temperaturile vor continua să scadă uşor, astfel că marţi nu se vor înregistra mai mult de 4 grade Celsius în Oltenia.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri