Caută
Close this search box.

SUA: Frigul a făcut patru victime

Valul de frig ce a pus stăpânire peste Statele Unite ale Americii a făcut patru victime, relatează Reuters. Temperaturile scăzute au provocat moartea a doi bărbați din Milwaukee, în statul Wisconsin, potrivit Milwaukee Journal Sentinel. Totodată, un om fără adăpost a fost găsit mort pe o verandă din Charleston, West Virginia, în timp ce un alt om a fost găsit mort în fața unei biserici din Detroit, Michigan, ambele persoane fiind victimele gerului protrivit autorităților.

În ultimele zile, în mai multe orașe din Statele Unite, temperaturile scăzute au dus la noi recorduri istorice. În Omaha, Nebraska, s-au înregistrat -20 de grade Fahrenheit (-29 de grade Celsius), cea mai scăzută temperatură din ultimii 130 de ani, iar în Aberdeen, Dakota de Sud, s-au înregistrat temperaturi de – 32F (- 36 grade Celsius) care au spulberat recordul din 1919.

Meteorologii spun ca gerul ar trebui să se domolească în cursul zilei de marți, în majoritatea statelor, însă valul de frig se va resimți și joi sau vineri, în partea de nord-est a SUA.

Mai multe școli au rămas închise din cauza vremii. Școlile din Iowa, Massachusetts, Indiana, Ohio și Carolina de Nord au anulat sau au întârziat începerea cursurilor din cauza temperaturilor, care sunt cu 20 până la 30 de grade Fahrenheit (11-17 grade Celsius) sub limitele normale pentru această perioada a anului.

Sursa: Reuters

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri