Caută
Close this search box.

Reacţia ministrului Bodog la acuzațiile lui Ungureanu: „Domnul deputat bate câmpii“

„Domnul deputat bate câmpii“, susține ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, după afirmaţiile făcute miercuri, la DIICOT, de parlamentarul USR Emanuel Ungureanu. Deputatul a susţinut  că în dosarul medicului Mihai Lucan este implicat şi actualul ministru al Sănătăţii, care l-a ajutat pe medicul urolog în timpul unui control.

Florian Bodog. Foto: cotidianul.ro

Ministrul a susţinut, într-o intervenţie la Digi24, că afirmaţiile lui Ungureanu nu fac altceva decât să ” adauge un cui la sicriul transplantului din România”.

” Ministrul Sănătăţii nu se ocupă de cazarea funcţionarilor care pleacă în control, cu atât mai puţin de cazarea funcţionarilor de la casa de asigurări, iar controalele care au fost dispuse de mine în acest an au fost făcute în colaborare şi la solicitarea DIICOT. Deci, ceea ce spune dânsul sunt simple afirmaţii care nu au absolut nicio bază reală, ci le face strict pentru a face spectacol şi nu ştiu ce urmăreşte. Dar va răspunde pentru ele, dacă aşa a spus”, a afirmat Florian Bodog. Întrebat dacă se face trafic de organe la Cluj şi dacă există Lucani în toată România, ministrul Sănătăţii a spus că el nu are cunoştinţă de aşa ceva.

”Eu nu cunosc, eu nu ştiu să existe trafic de organe în România. (…) În ultima discuţie pe care am avut-o cu colegii mei de la Cluj, de la Institutul de Transplant, cu noul manager, cu echipa de acolo, m-au asigurat de absolut toată onestitatea şi de toată transparenţa lor şi mi-au spus că încearcă să relaxeze transpantul în România”, a susţinut Bodog. Chestionat dacă sunt VIP-uri care intră înaintea altor pacienţi pe liste, Florian Bodog a replicat că, în mod sigur, ministrul Sănătăţii nu gestionează aceste lucruri. Ministrul Sănătăţii a declarat, de asemenea, că în ancheta în cazul Lucan a avut doar discuţii instituţionale cu DIICOT. ” Mi-au cerut să colaborăm cu echipa de control de la mine şi de la casa de asigurări. Au fost echipele de 3-4 ori acolo. Toate datele au fost transmise DIICOT. E o anchetă în curs şi nu fac comentarii”.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a declarat, miercuri, că în dosarul medicului Mihai Lucan este implicat şi actualul ministru al Sănătăţii, Florian Bodog, care l-a ajutat pe medicul urolog în timpul unui control, care a fost ”foarte moale”. Ungureanu susţine că familiile Lucan şi Bodog au legături vechi, printr-o relaţie de naş care datează din 2007.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri