Caută
Close this search box.

Aneta Beatrice Filip și virtuțile călătoriei

d

Creatorii din domeniul artelor vizuale au trăit mereu călătoria ca pe o experiență unică, iar în timp am avut ocazia să vedem urmările ei în lucrări de valoare.

Aneta Beatrice Filip are, la rândul său, tablouri unde sunt reverberații numeroase ale acumulărilor vizuale. Astfel, am descoperit un pictor autentic ce oferă o lecție de armonie oamenilor din jur.

Iată răspunsurile oferite, cu mare amabilitate, agenției noastre de presă:

 

Una dintre bucuriile dumneavoastră o reprezintă călătoria în sine…

d
Călătorind în Bucureștiul iubit

Nu am călătorit mult, atât de mult cât mi-aș dori, dar sper să o fac de acum înainte.

d
Lucrări semnate de Aneta Beatrice Filip

Călătoriile mă aduc mai aproape de sinele meu. Este interesant că atunci când sunt departe de locul natal, chiar și la mii de km, poate chiar singura, nu simt singurătate, nu simt frica, mă adaptez repede .

 

s
Alături de opera sa

 

 Care sunt locurile vizitate pe care le îndrăgiți, mai mult în România?

 

dd
Orice ceas este bun pentru cunoașterea unor noi teritorii

Locuri îndrăgite din România pe care le vizitez cu drag sunt multe, dar cel mai drag îmi este Bucureștiul! Poate asta sună ciudat pentru majoritatea oamenilor din vestul țării, dar pentru mine este un loc unde visele devin realitate! Am foarte multe amintiri frumoase legate de capitala: vernisaje, lansări de cărți, concerte…Am cunoscut oameni inteligenți, consacrați, frumoși în acel oraș unde întotdeauna merg cu drag! Alte locuri pe care le îndrăgesc din țara noastră sunt: Lacul Cinciș, Brașovul, Geoagiu-Băi – un loc cu o energie deosebită – dar și litoralul nostru pe care îl ador și unde îmi place să fac plimbări lungi în apusul soarelui.

Marea este mereu irezistibilă

 

Dar peste granițe ?

 

ss
Vă așteptăm și pe dumneavoastră în călătorie…

Nu am fost în foarte multe locuri peste granițele tării, dar un oraș care mi-a rămas în suflet este Bruxelles. Îmi aduc aminte, cu plăcere, de plimbările pe străduțe luminate frumos și pline de ciocolaterii. Un oraș vizitat destul de recent este Fira, capitala insulei Santorini, unde am avut prilejul, datorită unei invitații la un simpozion de arta, să petrec câteva zile frumoase. Un loc plin de istorie, culori, lux, dar și un loc unde, spre seara privind în liniște Marea Egee, ceva mă ducea cu gândul la tragedia din trecut. Un oraș de-a dreptul dumnezeiesc este Atena! Visul meu din copilărie s-a împlinit vizitând Acropola Atenei, această colină sacră. Nu pot descrie în cuvinte ce am simțit pășind printre coloanele uriașe. Era o stare de parca îmi venea să plâng, dar și să sar în sus de bucurie. Erehteionul despre care am învățat cândva la Istoria Artelor și visam sa ajung, era în fața mea. Acest templu în stil ionic închinat Zeiței Atena și Zeului Poseidon era în fata ochilor mei. A fost fascinant!

dd
În teritoriul special dintre uscat și apă

Unde doriți să mai călătoriți ?

Îmi doresc foarte mult să ajung în Thailanda, dar îmi doresc să mai vizitez și alte insule grecești.

 

dd
Orice călătorie este o experiență unică

Călătoria este mai bună atunci când sunteți singură sau împreună cu o persoana ori mai multe ?

ddd
În aerul rece al serii

În multe destinații am călătorit singură datorita faptului că am mers la simpozioane, vernisaje, deci erau deplasări datorită activității pe care o desfășor. Întotdeauna când vedeam un loc frumos, îmi doream să pot împărtăși acea priveliște cu cei dragi mie, dar unele drumuri un artist trebuie sa le parcurgă singur.

dd
În mijlocul florilor înmiresmate

Ce va doriți in anul 2018 ?

ddd
Spre noi orizonturi, spre vechile și noile bucurii ale verii

În acest Nou An, îmi doresc mie și tuturor să fim sănătoși că ne putem bucura de clipele frumoase ale vieții, să ne vedem copiii crescând fericiți, să fim mai înțelepți în alegerea căilor pe care le vom parcurge, să fim mai buni gândindu-ne că mulți oameni de pe această planetă nu au nici un sfert din ceea ce avem noi și nu știm prețui asta, să nu avem siguranța zilei care urmează, apoi să avem curajul de a lupta pentru idealurile pe care le purtam în noi! La mulți ani tuturor și tot ce este mai frumos vă doresc!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri