Caută
Close this search box.

Procurorul General al SUA pune bețe în roate afacerilor cu marijuana

Procurorul General al SUA, Jeff Sessions, a anunțat că va renunța la măsurile din administrația Obama, care protejau afacerile cu cannabis și interziceau aplicarea legilor federale asupra programelor de legalizare a marijuanei. Modificarea ar permite procurorului fiecărui stat al SUA să decidă dacă va aplica legea federală sau nu, care interzice comercializarea de marijuana atât în scop medicinal, cât și recreațional.

„Misiunea Departamentului de Justiție este de a aplica legile Statelor Unite, iar abordarea vechii administrații subminează statul de drept, a afirmat joi Jeff Sessions într-o declarație prin care a anunțat schimbarea.

Practic, Jeff Sessions le cere procurorilor să decidă dacă se vor rezuma la aplicarea legilor fiecărui stat al SUA, legi ce permit în mare parte comercializarea marijuanei, sau dacă vor pune în aplicare legea federală, care interzice acest lucru. Sessions susține că fiecare procuror va trebui „să cântărească toate considerațiile relevante, inclusiv prioritățile federale de aplicare a legii stabilite de procurorul general, gravitatea infracțiunii și impactul cumulat al anumitor infracțiuni asupra comunității”.

Comericializarea marijuanei în scop medicinal este legală în 29 de state ale SUA, inclusiv New York, iar opt state, printre care California, Massachusetts și Colorado, au legalizat comercializarea și în scop recreațional.

Schimbarea a adus diverse reacții în rândul deținătorilor de afaceri cu cannabis.

 „Ordinul lui Jeff Sessions este un atac asupra pacienților și a familiilor din New York și din întreaga țară care se bazează pe marijuana pentru a le ușura durerea și suferința”, a declarat pentru New York Daily News Hillary Peckham, COO-ul Etain LLC, una dintre companiile  din New York licențiate să producă marijuana în scop medicinal.

William Simpson, directorul companiei Golden Leaf, care deține trei ferme în Oregon, Nevada și Canada, a declarat că nu intenționează să oprească extinderea afacerii sale din cauza anunțului. Simpson a declarat că are în prezent 127 de angajați și intenționează să mai angajeze încă 100 în acest an.

„Împingem cu toată forța înainte”, a declarat William Simpson pentru CNN.

Phil Goldberg, CEO-ul Green Leaf Medical LLC din Frederick, Maryland, a declarat pentru CNN că se simte jignit de această schimbare, deoarece afacerea lui produce cannabis doar în scop medicinal, nu și pentru recreere.

Casa Albă a caracterizat modificarea făcută de Jeff Sessions ca fiind o simplă aplicare a legilor existente, care interzice marijuana.

„Președintele SUA crede în aplicarea legii federale, aceasta fiind prioritatea sa principală indiferent de subiect”, a spus purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders. Măsura luată de Jeff Session le dă pur și simplu procurorilor instrumentele necesare pentru a pentru a pune în aplicare legea federală”, a mai adăugat aceasta, fără să elaboreze subiectul.

Anunțul că de la 1 ianuarie vânzarea de marijuana în scop recreațional va fi legală în California a dus la premisa că industria, cu vânzări de 8 miliarde de dolari anul trecut, ar putea să crească la 23 miliarde de dolari la nivel național până în 2020 și să creeze peste 280.000 de locuri de muncă.

 Sursa: CNN, New York Daily News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri