Caută
Close this search box.

Simona Halep urcă triumfător în finală , unde o așteaptă Sharapova sau deținătoarea trofeului

Semifinală românească la Open-ul Chinei, în orașul Shenzhen, cu Simona Halep (locul 1 WTA și favorita nr.1 a turneului), în postura de a oferi un nou recital. Jucătoarea nr.1 a lumii a trecut pentru a șasea oară de colega sa de dublu, Irina Camelia Begu (43 WTA, favorita nr.4 a turneului) chiar dacă Irina a avut o replică relativ bună, mai ales în setul doi, când a și condus cu 3-2.

Simona Halep – Irina Begu 6-1, 6-4

Prin urmare, Simona va juca din nou finala turneului chinez, așa cum a făcut-o și în 2015, când a cucerit trofeul organizatorilor. Atât Halep, cât și Irina Begu au avut un parcurs excelent la Shenzhen, Simona învingându-le pe Gibbs, Duan și Sabalenka, iar Irina pe Liu, Alexandrova și Timea Babos. Ambele pierduseră câte un singur set până la această semifinală.

De notat că Halep și Begu se cunosc foarte bine, nu  numai pentru că joacă împreună la dublu, dar ele s-au mai întâlnit oficial de cinci ori, toate meciurile încheindu-se cu victoria jucătoarei nr. 1 a lumii în acest moment. Ca o coincidență, ultima confruntare a avut loc tot în China, anul trecut, la Wuhan, când Begu a abandonat în setul doi.

Simona Halep va juca marea finală cu învingătoarea dintre celebra rusoaică Maria Sharapova, 30 de ani (59 WTA) și actuala deținătoare a trofeului, mult mai tânăra cehoaică de 21 de ani, Katerina Siniakova (51 WTA). La ora redactării acestor rânduri, meciul Sharapova – Siniakova încă nu începuse.

După meciul lor direct, româncele noastre vor face echipă în semifinala de dublu, împotriva perechii Blinkova A. / Geuer N. (foto treizecizero.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri