Caută
Close this search box.

Limuzina Mercedes a lui Hitler, scoasă la licitație

Limuzina Mercedes care i-a aparţinut lui Adolf Hitler, „o maşină care nu şi-a ales stăpânul”, va fi pusă în vânzare la 17 ianuarie în cadrul unei licitaţii de automobile organizată la Scottsdale, în Arizona, iar dacă îşi va găsi cumpărător o parte din bani vor fi donaţi în scopuri educative, relatează EFE.

Limuzina Mercedes. Foto: pinterest.com

Casa Worldwide Autioneers a confirmat că din lotul scos la licitaţie face parte şi limuzina Mercedes-Benz 770K Grosser Offener Tourenwagen, fabricată special pentru Hitler, şi care a fost rechiziţionată de armata SUA în 1945, la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial.

„Este o maşină care nu şi-a ales stăpânul şi nici utilitatea, iar provenienţa sa trebuie lăsată deoparte, fiind considerată un exemplu de supravieţuire a modelului Mercedes-Benz 770 şi unul dintre cele mai frumoase designuri de inginerie şi construcţie”, a subliniat într-un comunicat de presă, Rod Egan, cofondatorul Worldwide Autioneers.

Compania germană Mercedes a fabricat doar cinci maşini din acest model în 1939, iar singura care a mai rămas este cea care va fi pusă în vânzare, la 17 ianuarie, în Scottsdale.

Înainte de a lua parte la licitaţie, cei interesaţi trebuie în prealabil să participe la un interviu, a informat casa de licitaţii care nu a dat niciun detaliu cu privire la preţul la care ar putea ajunge maşina.

Indiferent de suma pe care o va atinge limuzina, 10% va fi donată în scopuri educative pentru a învăţa despre istoria Holocaustului şi a preveni ca astfel de evenimente să se mai repete vreodată

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri