Caută
Close this search box.

Tensiuni în PSD: Premierul Tudose îl susține pe Niculae Bădălău să devine liderul PSD, dacă Dragnea ar face un pas înapoi

Aseară, numărul 2 în PSD, Niculae Bădălău a transmis o scrisoare către liderii partidului prin care afirmă ”am acceptat suspendarea democraţiei”.

Preşedintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, a transmis o scrisoare liderilor partidului în cadrul şedinţei Comitetului executiv de luni, în care a precizat că PSD a acceptat suspendarea democraţiei interne, lucru pe care îl consideră o eroare care trebuie asumată de formaţiune. Bădălău, a declarat însă, după şedinţa Comitetului Executiv al partidului, că nu poate analiza activitatea liderului social-democrat la cârma formaţiunii, dar că este loc de mai bine.

Foto: cotidianul.ro

Ca urmare, premierul Mihai Tudose ar fi afirmat că în susține pe Bădălău să ajungă președinte al partidului, în cazul în care Liviu Dragnea ar face un pas înapoi, informează Digi24. Scrisoarea lui Bădălău a fost prezentată prima oară premierului Tudose și apoi în CEx.

„Nu pot să analizez eu activitatea domnului preşedinte. Nu îmi permit. E loc de mai bine, atâta pot să spun. E loc de mult mai bine”, a răspuns Bădălău, întrebat cum analizează activitatea lui Dragnea în fruntea PSD.

Bădălău a adăugat că are o relaţie de colegialitate cu Liviu Dragnea şi că acesta ar trebui să rămână în continuare la conducerea PSD. „Avem un preşedinte ales, un preşedinte care a câştigat alegerile în fruntea partidului, care e respectat şi în continuare considerăm că în continuare trebuie să rămână în fruntea partidului”, a spus liderul executiv al PSD.

Întrebat dacă vizează să fie noul preşedinte al PSD, Bădălău a negat. „Aşa cum vă spuneam, avem un preşedinte cu care eu am o relaţie foarte bună, îmi este prieten, îl respect şi îl susţin în continuare”, arată Mediafax.

De asemenea, Niculae Bădălău a susţinut că a făcut o propunere pentru un viitor Congres al PSD, considerând că e necesar ca partidul să stabilească un candidat pentru alegerile prezidenţiale din 2019. „Un eventual congres nu schimbă nimic. Într-un congres nu putem face alegeri. Am făcut această propunere (cu privire la Congres – n.r.). Nu există termen. Indiferent de termen, trebuie să stabilim o listă de candidaţi care să fie analizaţi. Eu vreau o listă de candidaţi care să fie promovaţi în partid”, a subliniat Bădălău.

Întrebat dacă Dragnea poate fi o propunere, din cauza problemelor penale, Bădălău a răspuns: „Sigur. E preşedintele partidului. Da, are şanse. Aşa cum a câştigat alegerile parlamentare, poate câştiga şi alegerile prezidenţiale”, a precizat liderul executiv al PSD.

În ceea ce îl priveşte pe premierul Mihai Tudose, Bădălău a susţinut că acesta are toată susţinerea partidului pentru aplicarea programului de guvernare. „Echipa lui Mihai Tudose e o echipă extrem de bună, eu nu vreau să îi dau sfaturi, dar în clipa asta chiar cred că România are un premier bun”, a adăugat Bădălău.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că relaţia sa cu premierul Mihai Tudose şi cu preşedintele Executiv al PSD, Niculae Bădălău, este una ”foarte bună”, precizând că nu consideră că ar avea de ce să-şi depună mandatul din funcţia de lider al partidului.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a catalogat relaţia sa cu premierul Mihai Tudose şi cu preşedintele Executiv al PSD, Niculae Bădălău, ca fiind ”foarte bună”.

”Din partea mea este o relaţie neschimbată şi înainte de noul guvern şi după… Eu nu am nicio problemă”, a adăugat Dragnea.

El a mai spus că simte reciprocitate din acest punct de vedere.

”Deocamdată nu am văzut altceva”, a mai spus preşedintele PSD.

”De ce aş face-o? (…) S-a tot discutat despre asta. Am tot discutat în partid până când m-am plictisit şi eu şi colegii mei de asta. Aşa că nu mai vorbesc”, a spus Dragnea, întrebat în ce condiţii şi-ar depune mandatul din fruntea PSD.

Întrebat dacă simte aceeaşi susţinere din partea colegilor de partid, liderul PSD a răspuns scurt: ”Cam da”.

Referindu-se la modificarea statutului, el a susţinut că românii nu aşteaptă din partea social-democraţilor astfel de discuţii, ci dacă ”şi în 2018 continuă să adopte măsurile guvernamentale şi legile care fac viaţa mai bună şi aduc bunăstare”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri