Caută
Close this search box.

Preşedintele interimar al Republicii Moldova a promulgat legea antipropagandă

Andrian Candu, preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, în calitate de ocupant temporar al funcției de Președinte interimar, a promulgat, miercuri, legea antipropagandă şi a semnat decretele de numire în funcţii a noilor miniştri, după ce Curtea Constituţională a decis suspendarea parţială a lui Igor Dodon, relatează Agora.md.

Adrian Candu. Foto: agora.md

Astfel, în Codul audiovizualului sunt incluse noi norme prin care se asigură protecţia persoanelor, a societăţii şi a statului de eventuale tentative de dezinformare din exterior şi neadmiterii provocărilor cu caracter mediatic îndreptate împotriva Republicii Moldova. De asemenea, este prevăzută transmismiterea programelor de televiziune şi radio cu conţinut informativ, informativ-analitic, militar şi politic care sunt produse în statele membre ale Uniunii Europene, SUA, Canada, precum şi în statele care au ratificat Convenţia Europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră.

În plus, noii miniştri propuşi de către Partidul Democrat au depus, miercuri, jurământul pentru învestirea în funcţie. Decretele au fost semnate de Andrian Candu, care exercită temporar interimatul funcţiei de preşedinte al ţării.

Săptămâna trecută, Curtea Constituţională a Republicii Moldova a decis suspendarea atribuţiilor preşedintelui Igor Dodon privind numirea miniştrilor, în urma examinării unei sesizări depuse de către un grup de deputaţi ai Partidului Democrat. Curtea a constatat că „preşedintele se află în imposibilitatea îndeplinirii mandatului, din cauza refuzului deliberat de a-şi exercita obligaţia constituţională”. Decizia a fost luată după ce Igor Dodon a respins pentru a doua oară candidaturile la şapte funcţii de miniştri propuse de către Guvern. Ulterior, Curtea Constituţională din Republica Moldova a decis din nou suspendarea parţială a lui Dodon pentru refuzul repetat de a promulga legea ”antipropagandă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri