Caută
Close this search box.

Simona Halep, pentru prima dată favorită nr.1 la Australian Open: ”Nu mă tem de nimeni, dar respect pe toată lumea! Să fii primul favorit la un asemenea turneu e o responsabilitate uriașă”

Simona Halep este, de departe, cea mai valoroasă jucătoare de tenis pe care a avut-o vreodată România, iar, împreună cu Ilie Năstase, reprezintă adevărate simboluri ale sportului alb în Europa și în lume. Simona ocupă locul 1 mondial WTA, neîntrerupt, din 6 octombrie 2017, în condițiile unei concurențe mai acerbe ca oricând în ultimele luni ale unui an extrem de disputat, cu cel puțin patru-cinci candidate permanente la supremația mondială.

Mai mult, Simona a câștigat în stil de mare campioană, atât ultimul turneu al anului 2017 – la Hua Hin în Thailanda, unde a concurat cu Johanna Konta, Karolina Pliskova și Jelena Ostapenko, toate din Top 10 mondial -, precum și primul turneu al anului 2018, Open-ul Chinei de la Shenzhen, la care au participat nume mari precum Maria Sharapova, Jelena Ostapenko și altele. Acum, cu puține zile înainte de clasicul Australian Open, unde Simona este pentru prima dată favorită nr.1 la un turneu de Grand Slam, ea ne-a spus, cu același realism pe care i-l știm: ”Acest turneu înseamnă enorm pentru mine. În primul rând este un Grand Slam, care întotdeauna contează mai mult decât celelalte. Apoi merg acolo cu o încărcătură enormă, care în același timp mă onorează, dar mă și responsabilizează. E prima dată când merg la un Grand Slam de pe locul 1 WRA și ca favorit nr.1.  De aceea, fiecare meci va fi foarte greu, într-un fel ca o mică finală, pentru că nicio jucătoare de pe tabloul principal nu poate fi subestimată și fiecare dintre ele va dori mai mult ca oricând să mă învingă. E cunoscut faptul că întotdeauna e mult mai greu să te menții undeva, sus, decât să ajungi acolo. Ca să nu mai spun că nici să ajungi nu e deloc ușor. Acum, însă, va fi ceva nou. Sunt prima favorită și asta mă responsabilizează enorm. la fel a fost și La Shenzhen, eu dau importanță fiecărui turneu. Și mai ales, așa cum am mai spus, eu nu joc neapărat din cinsiderente financiare, eu joc din plăcere și din bucuria tenisului, pe care o am din copilărie, când jucam chiar și în casa părintească, cu diverse improvizații, desigur. Revin și spun că nu trebuie altceva decât să fiu eu însămi și să mă concentrez cum am făcut-o la ultimul turneu Veți vedea meciuri foarte interesante. Nimic nu e câștigat dinainte, trebuie să dai totul de fiecare dată și apoi să o iei de la capăt, ca atunci când începi un nou set. Poți să câștigi cu 6-0, nu contează, tot de la 0 o iei apoi. Sper să ofer suporterilor mei cât mai multe bucurii, voi da totul, așa cum am facut de fiecare dată. Nu mă tem de nimeni, dar respect pe toată lumea.” (foto digi24.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri