Caută
Close this search box.

Simona Halep și alte cinci românce ”atacă” pe tabloul principal al marelui turneu Australian Open

Mai este foarte puțin până la startul marelui turneu de Grand Slam de la Melbourne, celebrul Australian Open. În premieră absolută, prima favorită este din România, nimeni alta, desigur, decât formidabila noastră jucătoare Simona Halep, care se află pe locul 1 mondial WTA, neîntrerupt, de la 9 octombrie 2017. Alături de Simona, România mai are şase jucătoare acceptate direct pe tabloul principal de simplu al ”clasicului” de la Antipozi: Sorana Cîrstea, locul 37 WTA, Irina-Camelia Begu, locul 40 WTA, Mihaela Buzărnescu, locul 57 WTA, Monica Niculescu, locul 85 WTA, şi Ana Bogdan, locul 107 WTA.

Nu la fel de bine stăm la simplu masculin, unde Marius Copil, locul 93 ATP, este singurul român participant direct pe tabloul principal. Meciurile ediției 2018 a Australian Open se vor disputa în perioada 15-28 ianuarie. (foto GSP)

Alte trei românce, încearcă, zilele acestea, să treacă de cele trei tururi ale calificărilor pentru a urca pe tablorul principal. Este vorba de Alexandra Dulgheru (190 WTA) care se va confrunta joi cu Bianca Andreescu (188 WTA), o canadiancă de origine română. De asemenea, mai joacă și Alexandra Cadanțu (171 WTA) cu Vera Lapko din Belarus (135 WTA), precum și Irina Bara (183 WTA) cu Cecil Karatanceva (184 WTA, din Bulgaria).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri