Caută
Close this search box.

Placerea muzicii sub bagheta dirijorului Christian Badea

Dirijorul Christian Badea este invitatul serii la Ateneul Roman unde, alaturi de Orchestra Filarmonicii George Enescu da o noua interpretare lucrarii enesciene Isis , Concertului de pian de Robert Schuman si Simfoniei nr.7 de Antonin Dvorak.

Nascut in Bucuresti, emigrat in 1974 in Statele Unite, Cristian Badea ajunge discipol al unicului Leonard Bernstei si conduce orchestre de mare tinuta din lume – Metropolitan Opera din New York, Royal Opera din Londra, Vienna State Opera, Bavarian State Opera, Copenhagen Opera, Stockholm Opera and Sydney Opera.

O alta invitatie a serii  de inalta tinuta este si Concertmaistru de origine ungara – Rodrigo Puskas. Uimitor ca interpretare, virtuoz al viorii, mult premiat si apreciat in toata lumea, Puskas este invitat al orchestrelor marilor scene inca de la varsta de 15 ani.

Concertul romantic pentru pian si orchestra de Robert Schuman o are solista pe frantuzoaica de origine romana Dana Ciocarlie.  Cu studii de inalta tinuta si cu mari maestri pianisti (Victoria Melki, Dominique Merlet, George Pludermacher, Christian Zachatrias si Dmitri Bachkirov) si numeroase concursuri internationale castigate, Dana Ciocarlie este in prezent profesoara  la  Conservatoire national de musique de Lyon (muzica de camera) si  à l’École normale de Paris.

Cele patru parti ale Simfoniei nr.7 de Antonin Dvorak ( I.Allegro maestoso, II.Poco adagio in Fa major, III.Scherzo: vivace – poco meno mosso, IV. Finale: Allegro ) sunt o minunata alegere pentru un final de concert si de seara, unde meditatia, intensitatea dinamica si agogica, influenta muzicii cehe definesc marele compozitor romantic si il identifica in aceasta una dintre cele mai frumoase partituri.

Concertul incepe la ora 19,00 , la Ateneul Roman si va fi reluat si vineri, 12 Ianuarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri