Caută
Close this search box.

Meteo. Ninsori în weekend, cu temperaturi de -20 de grade

ninsori

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o informare meteo de vânt, lapoviţă, ninsoare şi răcire accentuată a vremii, valabilă din această seară până duminică după-amiaza, în întreaga ţară.

Foto: eskape.ro

Potrivit meteorologilor, în intervalul 12 ianuarie, ora 22:00 – 14 ianuarie, ora 16:00, vântul se va intensifica treptat, începând din cursul nopţii de vineri spre sâmbătă (12/13 ianuarie), la început în regiunile sudice şi la munte, iar pe parcursul zilei de sâmbătă (13 ianuarie) local şi în centrul şi nord-vestul ţării. În zonele respective se vor înregistra viteze la rafală de 45 – 55 km/h, mai mari pe litoral şi în sudul Banatului, de până la 60 – 70 km/h, notează Agerpres.

Duminica, 14 ianuarie, intensificări temporare ale vântului vor mai fi în Dobrogea, mai ales în zona litoralului, sudul Banatului şi, local, în Muntenia.

Din cursul nopţii de vineri (12 ianuarie) şi până în dimineaţa zilei de duminică (14 ianuarie), temporar se vor semnala precipitaţii slabe cantitativ în majoritatea regiunilor. Acestea vor fi predominat sub formă de ninsoare în Oltenia, Transilvania şi pe arii restrânse în Muntenia, mai ales lapoviţă şi ninsoare în Dobrogea, Banat şi Crişana, iar local la munte şi în Moldova va ninge. Se va forma polei sau gheţuş.

Totodată, ninsori slabe cantitativ vor mai fi pe parcursul zilei de duminică pe litoral, sud-vestul Olteniei şi sudul Banatului.

În intervalul menţionat, vremea se va răci, astfel că duminică temperaturile maxime vor fi preponderent negative, iar nopţile de la începutul săptămânii viitoare vor fi geroase îndeosebi în nordul, nord-estul şi centrul ţării.

De sâmbătă, vor fi temperaturi de îngheţ ziua în cea mai mare parte a ţării, iar noaptea, gerul se va extinde. În depresiunile din Transilvania marţi dimineaţă minimele vor tinde spre minus 20 de grade Celsius. Va mai ninge slab la început de weekend în special în Oltenia şi Moldova, dar duminică şi luni, vremea va fi însorită.

Locuitorii Capitalei vor mai avea de înfruntat ploaia şi vineri, dar, după lăsarea serii, stropii de se vor transforma în fulgi de zăpadă. Temperaturile nu vor creşte deloc pe timpul zilei, vor rămâne la 3..4 grade Celsius, iar vântul alert şi umezeala vor spori senzaţia de frig. Şi presiunea aerului ar putea crea unele porbleme pentru că va creşte peste valorile confortabile.

În Bucureşti, vremea va deveni anormal de rece încă de la finalul săptămânii. Sâmbătă va fi cel mult un grad şi vor fi rafale de până la 50 km/h. Apoi, duminică şi luni, vântul va scădea treptat în intensitate, dar vor fi în jur de minus 2 grade Celsius ziua şi până la minus 9, poate chiar minus 10 grade noaptea, la periferia oraşului. Norii vor mai aduce fulguieli sâmbătă, apoi atmosfera va fi însorită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri