Caută
Close this search box.

Plantele viitorului vor fi cultivate fără pământ și fără lumină naturală

Cercetătorii de la German Aerospace Centre (DLR) au început construcţia unei sere inovatoare în Antarctica, în cadrul unui proiect experimental în vederea creşterii recoltelor în spaţiul cosmic, informează joi DPA.

Primele seminţe vor fi plantate la sfârşitul lunii februarie, ceea ce înseamnă că salata şi ridichile vor putea fi recoltate la finele lunii martie, potrivit DLR, arată Agerpres.

Sera a fost transportată cu ajutorul unei ambarcaţiuni până la ţărmul îngheţat al Antarcticii pe 3 ianuarie, după care a fost tractată cu ajutorul snowmobilelor 20 de kilometri până la staţia de cercetare Neumayer Station III a Institutului Alfred Wegener (AWI) unde a fost plasată pe o schelă.

Înăuntrul acestei sere a viitorului se află legume şi plante aromatice care vor creşte fără sol şi lumina zilei.

”Vor fi instalate rafturi şi pompe pentru substanţele nutritive şi leduri calibrate pentru o iluminare optimă”, a spus Daniel Schubert, directorul de cercetare al Eden-ISS, un proiect de test al Uniunii Europene care are ca obiectiv descoperirea unor modalităţi inovatoare de a oferi hrană proaspătă astronauţilor aflaţi în misiuni de lungă durată către Lună sau Marte.

Sursa foto: dlr.de

Un răspuns

  1. Tot complexul asta, insa la dimensiuni „pentru bucatarie”, se poate cumpara deja de la cateva supermarketuri, in USA si -probabil- si in alte tari…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri