Caută
Close this search box.

Trump refuză să vină la Londra pentru inaugurarea sediului nou al Ambasadei SUA

Preşedintele american Donald Trump a anunţat joi că îşi anulează vizita planificată pentru luna viitoare în Marea Britanie pentru a inaugura noua ambasadă a SUA la Londra, transmite dpa.

Donald Trump, într-o atitudine elocventă alături de Theresa May, la Bruxeles. Foto: thedailybeast.com

”Nu sunt un mare fan al administraţiei Obama care a vândut poate cea mai bine localizată şi drăguţă ambasadă din Londra pe ‘mărunţiş’, numai pentru a construi una nouă într-o locaţie îndepărtată, pentru 1,2 miliarde de dolari. Proastă afacere. Vreţi ca eu să tai panglica – NU!”, a scris Trump pe Twitter.

Anterior, presa britanică relatase că vizita controversată a lui Trump la Londra a fost anulată.

Cotidianul The Guardian, citând surse guvernamentale, a scris că Donald Trump ‘şi-a retras ideea de a vizita Marea Britanie, de teama protestelor masive’.

Publicaţia Daily Mail a menţionat că motivul anulării vizitei este acela că Trump ‘se teme că nu va fi binevenit’ la Londra.

În timpul vizitei sale la Washington din luna ianuarie 2017, Theresa May i-a adresat lui Donald Trump invitaţia de a face o vizită de stat în Marea Britanie. Propunerea a suscitat însă controverse la Londra.

Cotidianul The Guardian a scris în luna iunie că vizita de stat a lui Donald Trump în Marea Britanie a fost amânată pe termen nedefinit după ce, într-o convorbire telefonică, el i-a transmis premierului britanic Theresa May că nu doreşte să vină la Londra dacă acest lucru ar provoca proteste de amploare. Casa Albă a dezminţit la acea dată această informaţie.

Ambele publicaţii citate au precizat că este de aşteptat ca secretarul de stat american Rex Tillerson să participe la inaugurarea noului sediu al ambasadei SUA la Londra.

Guvernul de la Londra consideră raporturile sale strânse cu Washingtonul drept o ‘relaţie specială’ şi un pilon al politicii sale externe, în contextul în care Marea Britanie se pregăteşte să părăsească Uniunea Europeană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri