Caută
Close this search box.

Pericol pe străzi! Polei și vânt puternic până miercuri seara

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o informare meteo de ninsori, lapoviţă, ploi şi vânt puternic în întreaga ţară, valabilă până miercuri seara, transmite Agerpres.

Potrivit meteorologilor, intervalul 15 ianuarie, ora 20:00 – 17 ianuarie, ora 20:00 va debuta în cursul nopţii de luni spre marţi (15/16 ianuarie) şi în primele ore ale zilei de marţi (16 ianuarie) cu ninsori în general slabe cantitativ, pe arii relativ extinse în sudul şi sud-estul teritoriului. De asemenea, pe litoral vor fi posibile precipitaţii mixte şi polei.

Începând din după-amiaza zilei de marţi (16 ianuarie) precipitaţiile vor fi în extindere treptată, începând cu regiunile vestice şi vor cuprinde cea mai mare parte a ţării. La început vor fi mai ales ninsori, ce se vor transforma treptat şi în lapoviţă şi ploaie, iar cantităţile de apă vor depăşi 15-20 l/mp şi izolat 30 l/mp, cu precădere în zonele de munte şi în sud-vest.

În zonele de munte, temporar, vor predomina ninsorile şi se va depune strat nou de zăpadă, local consistent, în noaptea de marţi spre miercuri (16/17 ianuarie) îndeosebi în Carpaţii Occidentali şi în nordul Carpaţilor Orientali, iar miercuri (17 ianuarie) mai ales în zona Carpaţilor Meridionali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri