Caută
Close this search box.

Adversar periculos pentru Simona Halep în optimi de finală, jucătoare fără niciun set pierdut până acum

naomi osaka

Adversar periculos pentru Simona Halep în optimile de finală la Australian Open: este vorba de Naomi Osaka (65 WTA), 20 ani, 1,80 m, din Japonia, care a eliminat două jucătoare de Top 20 fără a pierde un set !

Ea a învins-o surprinzător pe mult mai bine cotata Ashleigh Barty, 21 de ani, din Australia, locul 17 WTA, aflată acum pe cea mai bună poziție a carierei sale.

A fost, în turul trei: Naomi Osaka – Ashleigh Barty 6-4, 6-2, pe arena Margaret Court.

Așadar, Simona Halep va lupta cu Naomi Osaka, o jucătoare de mână dreapta, aflată în plină ascensiune la cei 20 de ani ai săi. Naomi se află și ea la cea mai bună performanță, turul 4 la un turneu de Grand Slam, ea atingând până acum doar turul trei la Wimbledon, US Open sau Roland Garros.

Naomi s-a născut chiar la Osaka, dintr-o mamă japoneză și un tată haitian. Nu a câștigat niciun turneu WTA până acum, dar a ajuns pe locul 40 WTA în aprilie anul trecut. De notat că Osaka nu a pierdut niciun set până acum la Australian Open: 7-5, 6-2 cu cehoaica K. Kucova (209 WTA) și 7-6, 6-2 cu rusoaica Elena Vesnina (19 WTA), înainte de acest 6-4, 6-2 cu A. Barty.

Evident, Simona este marea favorită pentru accederea în sferturi de finală, dar s-a văzut cât de greu poate fi orice meci la Melbourne, după acel istoric 4-6, 6-4, 15-13 al Simonei, cu Lauren Davis, în turul anterior.  (foto ubitennis.com)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri