Caută
Close this search box.

Erdogan lansează o operaţiune militară terestră în nordul Siriei

Erdogan a lansat o operaţiune militară terestră împotriva miliţiilor kurde Unităţile de Apărare a Poporului (YPG) în regiunea Afrin, din nordul Siriei.

Erdogan

Acţiunea este privită cu îngrijorare de Washington, relatează AFP şi Reuters.

„Operaţiunea Afrin a început de facto pe teren”, a declarat Erdogan într-un discurs televizat. „Urmează apoi Minbej”, a adăugat el, referindu-se la un alt oraş sirian aflat sub controlul miliţiilor kurde.

Erdogan vrea să termine cu „această cruciadă a terorii”

„După aceea, pas cu pas, vom scăpa ţara noastră până la frontiera cu Irakul de această cruciadă a terorii care încearcă să ne asedieze”, a mai spus preşedintele turc, potrivit Agerpres.

Afrin este o enclavă siriană controlată de Unităţile de Apărare a Poporului (YPG). Este o miliţie kurdă considerată de Ankara drept organizaţie teroristă, însă aliată SUA în lupta împotriva grupării Statul Islamic (SI).

Perspectiva unei ofensive turce de anvergură în Siria provoacă îngrijorare la Washington.

Damascul dezminte că ar fi fost informat

Ministerul de Externe de la Damasc a condamnat sâmbătă ofensiva Turciei împotriva kurzilor din Afrin, în nordul Siriei. Damascul a dezminţit afirmaţiile guvernului de la Ankara potrivit cărora autorităţile siriene au fost informate înaintea atacului.

Siria a cerut comunităţii internaţionale să oprească imediat Turcia din ofensivă, transmite Xinhua. Afrin „face parte integrantă din teritoriul sirian”, a insistat guvernul Siriei, potrivit agenţiei de presă Sana, preluată de AFP.

Rusia, aliată a regimului de la Damasc, condus de preşedintele Bashar al-Assad, a anunţat că şi-a retras trupele din zonă pentru a evita orice pericol creat de operaţiunea denumită de Turcia „Ramura de măslin”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri