Caută
Close this search box.

Nu o criticați, ci felicitați-o: Simona Halep, victorie, dramatism și istorie, după un meci epic la Melbourne

Să nu o criticăm, ci să o felicităm: meci epic, de istorie și epopee, câștigat în 48 de game-uri de Simona Halep (locul 1 WTA) la Melbourne, Australian Open, în cea mai lungă dispută a carierei sale într-un turneu profesionist, cu americanca Lauren Davis (76 WTA). A fost :

Halep – Davis 4-6, 6-4, 15-13, după un set decisiv demn de antologie și istorie, în care Simona, cu un efort extraordinar, a salvat 3 mingi de meci pe care le-a avut micuța dar extrem de agresiva Davis (24 de ani, 1,57 m, 55 kg).

Davis a fost într-o formă sportivă de zile mari, atacând încă din primul set și surprinzând printr-un joc foarte exact și – cum notam – agresiv. Dar și Simona, care nu trebuie criticată, ci felicitată, a luptat admirabil, și-a făcut jocul în setul doi (6-4) și a trimis meciul într-un set decisiv de un suspans și dramatism rar întâlnite, cel mai lung set disputat vreodată de Simona. Halep a avut trei game-uri în care a servit pentru victorie, dar Davis a egalat de fiecare dată, așa cum și Simona a salvat formidabil trei mingi de meci la 11-10 pentru americancă.

Principalele momente ale meciului Halep – Davis. Sursa: Youtube

Partida a egalat recordul de game-uri, 48, într-un meci la Australian Open, record deținut de 21 de ani de partida dintre Arantxa Sanchez Vicario și Chanda Rubin, scor 4-6, 6-2, 16-14.

Simona Halep rămâne singura noastră reprezentantă în probele de simplu la Australian Open și merge mai departe în optimi de finală, unde va juca cu învingătoarea partidei dintre Ashleigh Barty (17 WTA) și Naomi Osaka (72 WTA). (foto wtatennis)

Din păcate, evoluția foarte frumoasă a Anei Bogdan la Australian Open 2018 s-a oprit în turul trei. Ana, locul 107 WTA, a fost învinsă sâmbătă dimineața, cu  6-3, 6-4, de americanca Madison Keys, locul 20 WTA şi cap de serie numărul 17.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri