Caută
Close this search box.

Australia: 16 persoane rănite într-un accident de tren

Şaisprezece oameni au fost răniţi luni într-un accident de tren într-o suburbie a oraşului australian Sydney, au anunţat responsabili locali citaţi de dpa.

Foto: sydneytrains.info

Trenul nu a frânat la timp şi s-a izbit în plină viteză de bariera de la capătul liniei în staţia Richmond, la circa 60 km de centru.

Conform unor martori, atât pasagerii, cât şi personalul trenului au „zburat” practic prin aer în momentul impactului.

Şaisprezece persoane au fost duse la spitale din zonă pentru diferite leziuni. Între cei răniţi se numără conductorul şi un membru al personalului.

Foto: smh.com.au

„Sunt foarte norocoşi. A fost haos. Putea fi mult mai rău”, a conchis Paul Turner, de la serviciul de ambulanţă din New South Wales.

(Trenul) „s-a ciocnit în plină viteză de barieră şi toată lumea a zburat ca Superman! A fost o nebunie!” – a scris pe Facebook un martor care se afla în gară, potrivit Agerpres.

Şefa executivului din New South Wales, Gladys Berejiklian, a anunţat că autorităţile au lansat o anchetă.

Directorul companiei Sydney Trains, Howard Collins, a afirmat că este prea devreme pentru a face speculaţii legate de cauzele accidentului, dar a subliniat că tampoanele barierei şi-au făcut datoria şi au împiedicat deraierea trenului.

Accidentul s-a produs într-un context în care patronatele din transport din Sydney aveau prevăzută o întâlnire cu reprezentanţi ai sindicatelor pentru a discuta despre salariile şi condiţiile de muncă ale angajaţilor din sistemul feroviar. Peste 9000 de lucrători feroviari din Sydney au ameninţat să intre în grevă lunea viitoare, ceea ce riscă să ducă la blocarea transportului public în cea mai mare metropolă australiană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri