Caută
Close this search box.

Evitați călătoriile în Bulgaria! Cod portocaliu de ninsori și vânt puternic

Atenție mare pentru cei care călătoresc zilele acestea în Bulgaria. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) îi atenționează pe românii care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în țara vecină că, în conformitate cu datele transmise de Institutul de Meteorologie şi Hidrologie bulgar, luni şi marţi, întreg teritoriul ţării vecine va fi afectat de căderi masive de precipitaţii sub formă de ninsoare şi ploaie, însoţite de vânt puternic.

Iată cum arată și codurile transmise de meteorologii bulgari:

* Cod portocaliu pentru căderi de precipitaţii sub formă de ninsoare şi vânt puternic în regiunile Vidin, Montana, Vraţa, Pleven, Loveci, Veliko Târnovo, Gabrovo, Ruse, Târgovişte, Razgrad, Silistra şi Şumen. În aceste regiuni vor cădea însemnate cantităţi de precipitaţii sub formă de ninsoare. Valorile atinse vor fi de 20-30 l/m2, fapt care va duce la formarea stratului de zăpadă. Vântul va atinge o viteză medie de 14-19 m/sec., cu rafale de până la 24 m/sec. Condiţiile meteorologice vor fi prielnice formării troienelor de zăpadă;

* Cod portocaliu pentru căderi de precipitaţii sub formă de ploaie şi vânt puternic în Dobrici, Varna, Burgas, Sliven, Yambol, Haskovo şi Kârdjali. În aceste regiuni vor cădea însemnate cantităţi de precipitaţii sub formă de ploaie, care, spre orele târzii ale după-amiezii, se va transforma în ninsoare. Valorile atinse vor fi de 20-40 l/m2. Vântul va atinge o viteză medie de 14-19 m/sec, cu rafale de până la 24m/sec;

Românii pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 şi +35929733510, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate non-stop de către operatorii Call Center.

În același timp, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie grea, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758.

Se recomandă cu insistență consultarea paginilor de Internet http://sofia.mae.ro şi www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”). (foto Timp Românesc)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri