Caută
Close this search box.

Surpriză uriașă la Australian Open, sixtuplu câștigător învins de un necunoscut

Surpriză uriașă la Australian Open, unde unul din marii favoriți, sîrbul Novak Djokovic, de 12 ori câștigător de Grand Slam și de 6 ori triumfător la acest turneu de la Melbourne – ultima oară acum doi ani, a fost invins luni, în faza optimilor, de outsider-ul sud-coreean Chung Hyeon, aflat doar pe locul 58 in clasamentul ATP.

Chung Hyeon, in varsta de doar 21 de ani, s-a impus cu un neverosimil 3-0, dar după seturi extrem de echilibrate, cu 7-6, 7-5, 7-6, la capatul unui joc ce a durat 3 ore si 21 de minute, oricum mai puțin decât cel al Simonei Halep cu Lauren Davis.

„Nu stiu cum am reusit sa-l inving. Pentru mine a fost o onoare sa joc cu Novak Djokovic. E idolul meu si incerc sa-l copiez”, a declarat sud-coreeanul, care pare decis să producă mari surprize la Melbourne, după ce în ”șaisprezecimi” a produs o alta surpriza, eliminandu-l pe favoritul numarul 4, germanul Alexander Zverev.

În fine, o altă revelație, americanul Tennys Sandgren (97 WTA) l-a eliminat pe favoritul numarul 5, austriacul Dominic Thiem, dupa un meci maraton, de cinci seturi cu două tie-break-uri: 6-2, 4-6, 7-6, 6-7, 6-3.

Iată tabloul sferturilor masculine la Australian Open :

Rafael Nadal (fav.1) – Marin Cilic (fav.6)
Grigor Dimitrov (fav.3) – Kyle Edmund
Tennys Sandgren – Chung Hyeon
Tomas Berdych (fav.19) – Roger Federer (fav.2)

Partidele din sferturi sunt programate marti (primele doua) si miercuri (celelalte doua). În mod normal, se prefigurează o finală Nadal – Federer. (foto atpworldtennis.com)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri