Caută
Close this search box.

Papa Francisc cere liderilor lumii de la Davos responsabilitate față de sărăcie

Forumul de la Davos s-a deschis luni cu îndemnul Papei Francisc care i-a îndemnat pe participanţii să dea dovadă de „responsabilitate” în faţa sărăciei şi a inegalităţilor tot mai mari din lume, informează AFP.

Papa Francisc 

„Este un imperativ moral, o responsabilitate care ne priveşte pe toţi, să creăm condiţii potrivite pentru ca fiecare să trăiască într-o manieră demnă”, a scris suveranul pontif într-un mesaj ce a fost citit în deschiderea acestui forum anual la care participă elita politică şi economică a lumii.

„Nu putem să rămânem tăcuţi în faţa suferinţelor a milioane de persoane a căror demnitate a fost rănită, aşa cum nu putem nici să mergem înainte prefăcându-ne că sărăcia şi nedreptatea tot mai mari nu ar avea o cauză”, a adăugat papa Francisc, care sprijină cauza persoanelor defavorizate şi marginalizate, inclusiv la Davos.

În 2014, liderul de la Vatican a cerut elitei politice şi economice din lume să dea dovadă de „determinare” în lupta împotriva excluderii sociale şi a pledat pentru „o mai bună distribuţie a bogăţiei şi pentru crearea mai multor locuri de muncă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri