Caută
Close this search box.

Proiectul de OUG privind declaraţia 600, publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor

anaf

Proiectul de ordonanţă de urgenţă privind Declaraţia 600 a fost a fost făcut public de Ministerul Finanţelor. Este vorba despre amânarea termenului de depunere a formularului până la 1 martie a.c.

anaf

Articol unic – Termenul prevăzut la art.148 alin.(3) și art.170 alin. (4) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, se prorogă până la 1 martie 2018.

Declarația 600 ar putea fi eliminată

„Având în vedere faptul că prin noul model fiscal de refomare a sistemelor sociale din România, declarația se depune și de către unele categorii de persoane care nu au avut această obligație înainte de 1 ianuarie 2018, cum ar fi persoanele fizice care realizează venituri din drepturi de proprietate intelectuală, din cedarea folosinței bunurilor, agricultură, silvicultură, piscicultură, investiții, asocieri cu persoane juridice sau din alte surse, pentru a veni în sprijinul acestora, se impune luarea unor măsuri privind prorogarea termenului de depunere a acestei declarații. (…)

Declaraţia 600 poate fi depusă până la 31 martie

Luând în considerare faptul că aceste situaţii aduc atingere interesului public general şi constituie un motiv de urgenţă deosebită şi extraordinară, a cărei reglementare nu poate fi amânată, se impune prorogarea termenului până la care contribuabilii persoane fizice trebuie să-și îndeplinească obligațiile declarative în vederea stabilirii contribuțiilor sociale obligatorii, respectiv contribuția de asigurări sociale și de asigurări sociale de sănătate.”, se precizează în proiectul de OUG privind Declaraţia 600.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri