Caută
Close this search box.

Comisia Europeană, răspuns tranşant pentru Dragnea şi Tăriceanu

Comisia Europeană a transmis un răspuns către Digi24, după ce Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu au spus că oficialii europeni nu sunt bine informați în ceea ce privește modificarea legilor justiției și a Codurilor penale.

comisia europeana

„Comisia a urmărit îndeaproape procesul parlamentar din România şi evoluția discuțiilor asupra acestor legi în decurs de mai multe luni. Suntem foarte bine informați despre acest proces, despre mizele care sunt în joc și despre potențiale riscuri.

Dragnea şi Tăriceanu: Comisia Europeană a fost incorect informată

Suntem în contact cu Guvernul, Parlamentul, sistemul judiciar și societatea civilă din România, în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare”, se arată în răspunsul transmis Digi24.

Jean-Claude Juncker și Franz Timmermans au transmis ieri o declarație comună prin care cereau României să regândească legile justiției.

Drept răspuns, Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu au arătat, într-o scrisoare comună adresată oficialilor Comisiei Europene, că sunt „cel puţin surprinzătoare” preocupările exprimate de aceştia privind lipsa de transparenţă şi de consens mai larg în dezbaterea despre legile justiţiei.

Comisia Europeană a fost incorect informată, susţin Dragnea şi Tăriceanu.

Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu se declară surprinşi de reacţia Comisiei Europene şi le reproşează oficialilor de la Bruxelles că nu au reacţionat la fel atunci când guvernul Cioloş a făcut modificări la Codul Penal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri