Caută
Close this search box.

Cum privesc elevii de clasa a opta viitorul ţării. Răspunsurile sunt surprinzătoare

Elevii

Elevii clasei a opta de la Școala 56 au fost rugaţi să scrie, cu ocazia zilei Unirii Principatelor, ce le place la ţara lor, ce ar schimba şi cum văd ei viitorul.

Elevii
FOTO: captură protv.ro

Răspunsurile sunt mature, sincere, surprinzătoare

Elev: „Săptămâna trecută am fost la ziua unui prieten. Eram 14 copii. La un moment dat, cineva a întrebat „cine vrea să plece din ţară”, iar atunci toţi au zis că vor să plece. În acel moment m-am gândit că peste 20 de ani ţara va fi aproape goală, deoarece toată lumea va pleca.

Foarte mulţi tineri consideră această ţară “o fundătură” deoarece toţi cred că într-o altă ţară, mai înstărită şi mai educată vor putea câştiga mai mulţi bani. Asta e o greşeală.

Dacă pleci într-o altă ţară, nu vei fi fericit, deoarece nu o să ai nici un prieten. Peste 20 de ani cred că va fi chiar goală ţara mea, dacă cineva nu schimbă ceva. Aşa că eu mi-am propus să schimb ţara asta! Voi încerca să adun gunoaiele de pe jos şi să nu trec pe roşu. Orice lucru mic pe care îl poate face cineva e, de fapt, un lucru enorm pentru România.

Până la urmă, eu chiar cred că voi putea schimba România. De fapt, eu sunt viitorul României şi nimeni nu mă va putea impedica din a schimba această ţară.”

„Am auzit de multe ori: „Este doar un copil! Nu prea gândeşte” – sunt cele mai dureroase vorbe! Nu vreau să mă opresc din a fi unică, însă pe asta se pune baza în învăţământ. Toţi trebuie să fim la fel: plecând de la uniformă şi până la comportament.”

„Eu am 14 ani şi ştiu că în viitor, probabil că această ţară minunată va sta în mâinile mele şi ale colegilor mei. Noi trebuie să începem să ne trezim la realitate de acum, deoarece dacă o facem când vom fi adulţi, o să fie deja prea târziu. În prezent, ţara noastră nu este într-o stare prea bună din cauza conducerii României, care parcă doreşte să vândă şi să epuizeze tara de toate puterile.

Elevii: Avem cei mai deştepţi copii din Europa, dar nu îi preţuieşte nimeni

Eu, sincer, cred că ţara poate fi schimbată, deoarece ştiu sigur că noi vom ajunge la conducere şi sunt sigur că nu o să se întâmple ce s-a întâmplat acum, deoarece noi vom privi situaţia din punctul de vedere al unei foste victime a corupţiei, care nu ne-a lăsat să ne dezvoltăm aşa cum trebuie şi să urmăm ceea ce ne place. Noi suntem obligaţi să învăţăm toate materiile predate la şcoală deoarece noi nu avem nicio siguranţă că vom reuşi să facem o meserie pe care ne-am dorit-o dintotdeauna.

Suntem obligaţi să supravieţuim, nu să trăim. Sper că această scrisoare să poată schimba ceva, nu să dispară în lume.”

Elevii au vorbit şi despre protejarea naturii, combaterea poluării ori despre sistemele de educaţie din Occident, potrivit protv.ro.

Elev: „Noi, din fericire, avem cei mai deştepţi copii din Europa, dar nu îi preţuieşte nimeni.”

Reporter: Cum îţi vezi viitorul? Te vezi locuind în România sau în altă ţară?
Elev: „Sincer, mă văd locuind în altă ţară pe o perioadă de timp, ca să mă documentez despre felul de conducere al acelor ţări sau despre educaţie şi pe urmă aş vrea să mă întorc în România ca să pot să fac ceva şi să fac o românie mai bună”.

„În final, ar trebui să ne mobilizăm, să strângem toate puterile, ca să reuşim să ridicăm în picioare această ţară şi să nu o mai dezamăgim.

Cu drag, adolescentul de azi şi adultul de mâine.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri