Caută
Close this search box.

Fostul medic al echipei de gimnastică a SUA, condamnare de până la 175 de ani de închisoare pentru abuzuri sexuale

Medicul Larry Nassar, cândva un specialist de renume ce trata gimnaștii americani, își va petrece restul vieții în spatele gratiilor. Fostul doctor a primit miercuri o condamnare de la 40 la 175 de ani de inchisoare, după ce mai mult de 150 de femei și fete au declarat în instanță că au fost abuzate sexual de acesta în ultimele două decenii. Nassar a pledat vinovat pentru molestarea a șapte persoane și a recunoscut că și-a folosit statutul de medic pentru a agresa sexual gimnastele.

Timp de șapte zile, 156 de victime au depus mărturie în fața instanței, relatând cum au mers la medicul Larry Nassar pentru leziuni sportive, dar au fost, în schimb, agresate sexual, sub pretextul examinării din punct de vedere medical.

După ce le-a ascultat pe tinerele gimnaste, judecătoarea Rosemarie Aquilina a spus răspicat către fostul medic, în vârstă de 54 de ani, că ar putea să își petreacă restul vieții în pușcărie. 

„Tocmai v-am semnat sentința la moarte”, a declarat judecătorul Rosemarie Aquilina în sala de judecată din Lansing, Michigan. „Cred că nu înțelegeți că sunteți un pericol și că rămâneți un pericol.”, a mai adăugat aceasta.

Larry Nassar a avut ocazia de a se adresa instanței înainte de a fi condamnat, moment în care și-a cerut scuze victimelor sale.

„Cuvintele voastre din ultimele zile au avut un efect semnificativ asupra mea și m-au scuturat în profunzime. Voi purta cu mine aceste cuvinte pentru tot restul zilelor mele. „, a spus acesta.

Nassar nu a părul la fel de umil în urmă cu o săptămână, când a adresat o scrisoare curții de judecată prin care și-a apărat modul în care și-a făcut datoria de medic și a declarat că unele femei care i-au adus acuzații căutau atenția mass-media și bani.  Înainte de a prezenta sentința, judecătoarea Rosemarie Aquilina a citit cu voce tare câteva fraze din scrisoarea sa.

„Nici iadul nu se compară cu furia unei femeie disprețuite”, a scris el în scrisoare, provocând reacții din partea celor prezenți în sala de judecată la rostirea acestor cuvinte. „Am fost un doctor bun pentru că tratamentele mele au funcționat, iar acei pacienți care vorbesc acum sunt aceiași care mi-au lăudat munca și s-au întors din nou și din nou”, a mai scris Nassar.

Judecătorul Aquilina le-a luat apărarea tinerelor molestate de doctoral Nassar.

Această scrisoare imi arată că încă nu ați conștientizat ce ați făcut”, a spus aceasta. “Încă credeți că aveți dreptate, într-o anumită măsură, că sunteți doctor, că vi se permit anumite lucruri și că doar ați tratat pacienții. Nu mi-aș trimite nici câinii la dumneavoastră, domnule.” , a adăugat magistratul. 

Larry Nassar fost acuzat pentru molestarea sexuală a tinerelor, majoritarea gimnaste olimpice, sub pretextul examinării medicale. Printre victime se numără și fete de doar 6 ani, lucru care a atras după sine o sentință de 60 de ani pentru pornografie infantilă. Nassar a pledat vinovat in luna noiembrie pentru molestarea a șapte fete.

Sursa: CNN, The New York Times

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri