Caută
Close this search box.

Neagu Djuvara va fi înmormântat duminică, la cimitirul Bellu, după slujba de la Catedrala greco-catolică din Bucureşti

Trupul neînsufleţit al istoricului şi scriitorului Neagu Djuvara va fi depus vineri şi sâmbătă la Catedrala greco-catolică „Sfântul Vasile cel Mare” din Bucureşti din str. Polonă nr. 50.

Neagu Djuvara. Foto: romanialibera.ro

Cei care l-au cunoscut şi respectat pe Neagu Djuvara îi pot aduce un omagiu vineri, între orele 17.00 şi 21.00, şi sâmbătă, între orele 9.30 şi 21.00, anunţă Episcopia greco-catolică Sfântul „Vasile cel Mare” din Bucureşti.

Slujba de înmormântare (Prohodul) va avea loc la Catedrala greco-catolică „Sfântul Vasile cel Mare” din strada Polonă, nr. 50, duminică, începând cu ora 12.00, fiind prezidată la cererea lui Neagu Djuvara de episcopul greco-catolic de Bucureşti, informează news.ro.

Vor fi prezenţi, la învitaţia familiei, un reprezentant al Bisericii Ortodoxe Române şi parohul comunităţii catolice  de limbă franceză din capitală.

Sicriul va fi condus, apoi, la mormântul familiei Djuvara din cimitirul Bellu, unde episcopul va rosti dezlegarea.

Vor fi aduse onorurile militare cuvenite pentru un Cavaler al ordinului naţional „Steaua României”.

Istoricul şi filosoful Neagu Djuvara, a cărui viaţă fabuloasă s-a intersectat cu momentele decisive din istoria României din ultimul secol, înflăcărat liberal şi unul dintre cei mai expresivi urmaşi ai aristocraţiei româneşti, a fost una din personalităţile postdecembriste care a vorbit cel mai mult, mai bine şi cu patos autentic despre România şi blazonul ei, a murit joi, la vârsta de 101 ani.

În 2006, a fost decorat cu Ordinul Naţional ”Servicul Credincios” în grad de Mare Cruce, iar în 2010, ambasadorul Franţei la Bucureşti, Henri Paul, l-a decorat cu ordinul Ordinul Artelor şi Literelor în grad de Ofiţer. Pe 9 august 2016, lui Neagu Djuvara i-a fost conferit Ordinul Naţional ”Steaua României” în grad de Cavaler, iar la finalul lunii martie 2016, a primit premiul de Excelenţă la cea de-a XVI-a ediţie a Galei Premiilor Radio România Cultural.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri