Caută
Close this search box.

Finală fantastică Halep-Wozniacki, cu Simona la doar două game-uri de Grand Slam

Cel mai important meci de până acum al carierei pentru Simona Halep (nr.1 mondial WTA) a fost să fie cu cel mai puternic adversar posibil în acest moment, daneza Caroline Wozniacki (nr.2 mondial WTA). În finala primului Grand Slam al anului, Australian Open, la Melbourne, Simona a pierdut după o lupta fantastică și va trece, de luni, pe locul 2 WTA.

Simona Halep – Caroline Wozniacki 6-7 (2), 6-3, 4-6

Primul set a început dificil pentru Simona, ca și în partida cu Pliskova, 0-3, dar nu a mai continuat ca acolo. A fost 4-2 și 5-2 pentru Wozniacki, care a servit pentru set. Pe serviciul Carolinei am văzut ănsă un 40-0, aproape neverosimil, pentru Simona, care a reușit break-ul exact când a trebuit, 5-4 și apoi 5-5. Setul intră în prelungiri și daneza își face serviciul, 6-5, la fel și Simona, 6-6. Se intră într-un tie-break extrem de important, pe care, din păcate, îl câștigă Wozniacki, fiind și primul set obținut de aceasta într-o finală de Grand Slam.

Setul doi începe ”cap la cap”, iar Simona conduce cu 2-1 după cel mai lung game al meciului, pe serviciul său. Urmează 3-2 pentru Simona, dar aici, în pauza dintre game-uri, Simona cere intervenția medicului și i se ia tensiunea arterială. 3-3 și 4-3 în favoarea Simonei, într-un set foarte echilibrat. Deși acuză probleme fizice, Halep reușește formidabil primul break al setului doi și conduce cu 5-3, urmând a servi pentru set. Și chiar ajunge la o primă minge de set, pe care o trimite puțin în afara liniei de fund a terenului. O a doua minge de set a Simonei este salvată de daneză. Dar și Simona salveză trei mingi de break ale adversarei. Urmează a treia minge de set pentru româncă și … 6-3, iar marea finală merge în setul decisiv, nu înaintea unei pauze de vestiar. Apoi se anunță de către organizatori ”Heat rule in effect”, adică 10 minute de pauză din cauza căldurii excesive de la Melbourne, 32 de grade, dar cu o umiditate extrem de ridicată, de-a dreptul sufocantă.

Primele puncte al setului decisiv, pe serviciul danezei, sunt realizate de Simona, 30-0, însă Wozniacki își face, totuși, game-ul iar apoi reușește primul break și conduce cu 2-0. La acest scor Halep are două mingi de break, salvate de oponenta sa, ca și altele trei care au urmat. Game-ul durează o veșnicie, dar a șasea minge este a Simonei, re-break al româncei și 2-1. Din păcate, urmează un re-re-break al danezei, care conduce cu 3-1 în decisiv. Din nou break Simona și este 3-2, iar apoi, după patru break-uri consecutive de ambele părți, românca își face serviciul și este 3-3, după care trece în avantaj la break-uri și conduce cu 4-3, revenind formidabil de la 1-3. Caroline Wozniacki cere în acest moment un time-out medical, în care i se face masaj la coapsa stângă și i se aplică un plasture pe genunchi. Simona este la două game-uri de cucerirea primului său trofeu de Grand Slam. Urmează însă un re-break Wozniacki și este 4-4, egalitate deplină, iar setul decisiv începe, practic, din nou, cu un game pe serviciul danezei: 5-4 pentru aceasta și 6-4.

E greu să criticăm pe jucătoarea noastră, după o finală care s-a decis în ultimele minute ale sale și după ce Simona Halep a întors decisivul de la 1-3 la 4-3. Oarecum nedrept destinul acesta, cu a treia finală de Grand Slam pierdută de Simona după un set decisiv foarte echilibrat.

La 27 de ani, Caroline Wozniacki (1,79 m, 58 kg) câștigă primul său turneu de Grand Slam, cu multă, foarte multă șansă. și va urca de luni, 29 decembrie, pe locul 1 WTA.

 

Foto: Toronto Star

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri