Caută
Close this search box.

Jumătate din țară se află sub Cod galben de ceață

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că mai multe județe se află, duminică dimineața, sub atenționare cod galben de ceață. Din cauza acestui fenomen, vizibilitatea este scăzută pe mai multe artere, iar porturile Constanța Nord și Constanșa Sud Agigea au fost închise.

Foto: avantaje.ro

Astfel, până la ora 11 sunt sub atenționare cod galben de ceață județele Buzău, Brăila, Ialomița, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Gorj, Olt, Vâlcea, Dolj, Brașov, Harghita, Sibiu, Covasna, Timiș, Arad și Alba.

Vizibilitatea scade local sub 200 de metri și izolat sub 50 de metri, iar pe alocuri este posibilă chiciura.

Și în Tulcea, Vrancea, Iași, Bacău, Galați, Neamț, Constanța este cod galben de ceață, atențioarea fiind valabilă până la ora 9.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că din cauza ceții traficul auto se desfășoară dificil pe mai multe artere rutiere din țară. Astfel de probleme sunt semnalate pe arterele rutiere din județele: Alba, Bacău, Buzău, Brăila, Brașov, Călărași, Constanța, Covasna, Giurgiu, Dâmbovița, Dolj, Galați, Ialomița, Ilfov, Gorj, Harghita,Olt, Neamț, Teleorman, Tulcea și Vrancea.

Potrivit Infotrafic, pe autostrada A2 București – Constanța traficul rutier se desfășoară îngreunat din cauza ceții care a redus vizibilitatea între 100 și 150 de metri.

Porturile Constanța Nord și Constanța Sud Agigea au fost închise traficului maritim și fluvial.

Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere nedorite, polițiștii le recomandă conducătorii auto care se deplasează în astfel de zone să manifeste prudență sporită la volan, să mărească distanța de siguranță față de vehiculele dinainte și să nu se hazardeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri